Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποφασισμένη να μας εντυπωσιάσει η "Mamma Mia"!

Mamma Mia
13 Ιουνίου 2017 / 13:29

Η Καθημερινή Ενημέρωση παρακολούθησε μία από τις πρόβες και μίλησε με τους ανθρώπους που «κινούν τα νήματα» της παράστασης!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το διάσημο μιούζικαλ "Mamma Mia"  ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κέρκυρα από τον καλλιτεχνικό σύλλογο «ΜΕΤΡΟΝ». Έχουν προγραμματιστεί τρεις παραστάσεις: στις 30 Ιουνίου, 1 και 3 Ιουλίου στις 9:00 η ώρα το βράδυ, στο ανοιχτό γυμναστήριο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου. Η ομάδα του "Mamma Mia" αποτελείται από 50 παιδιά εκ των οποίων 20 απαρτίζουν  μια ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και 30 χορεύουν τραγουδάνε και παίζουν. Η Καθημερινή Ενημέρωση παρακολούθησε μία από τις πρόβες και μίλησε με τους ανθρώπους που «κινούν τα νήματα» της παράστασης.
 
Πώς ξεκίνησε η ιδέα αυτή
 
Ο καλλιτεχνικός σύλλογος «ΜΕΤΡΟΝ», είναι ένα νεοσύστατος καλλιτεχνικός σύλλογος, που κατάφερε να υλοποιηθεί μετά από σκέψεις πολλών ετών.
Πριν τρία χρόνια οι δάσκαλοι μουσικής Σπύρος Ατσοπάρδης του 6ου Γυμνασίου και η Ευτυχία Βογιατζόγλου του Μουσικού Σχολείου, ξεκίνησαν μία συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων. Το πρώτο έργο που ανέβασαν ήταν ένα καθαρά κερκυραϊκό έργο με στίχους, τραγούδια και χορούς γνωστά από τη κερκυραϊκή ύπαιθρο όπου συνδυάστηκαν και ενώθηκαν μέσω πρόζας. Τη Δεύτερη χρονιά ανέβασαν το έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη «Έρχεσαι μαζί μου;» το οποίο παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο, όπως και αυτό της προηγούμενης χρονιάς. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να "ανεξαρτητοποιηθούν" διαμορφώνοντας ένα σύλλογο, μια ομάδα από ανθρώπους που αγαπάνε τη μουσική, το χορό, το θέατρο και την τέχνη γενικότερα, γι΄ αυτό χαρακτηρίζεται και καλλιτεχνικός. Δεν αποκλείεται καμία άλλη μορφή τέχνης γι' αυτό και ως σύλλογος είναι ανοιχτός σε οποιονδήποτε θέλει να δημιουργήσει ή ακόμα και να εντάξει κάποια δική του ομάδα. 
 

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Ατσοπάρδης «Μέσα από συνεργασίες, πολλοί μαζί μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα και πιο εύκολα!».
Φέτος, το μιούζικαλ είναι στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου αποτελεί το βασικότερο στόχο και σκοπό του συλλόγου. Το έργο που ετοιμάζεται είναι το γνωστό "Mamma Mia", όπου την παραγωγή, τη σκηνοθεσία και την ενορχήστρωση την έχουν αναλάβει ο Σπύρος Ατσοπάρδης και η Ευτυχία Βογιατζόγλου. Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα έξοδα τα οποία είναι πάρα πολλά: σκηνικά, κοστούμια, εξέδρα (θα είναι σε ανοιχτό χώρο), ήχος και φωτισμός,  make up artists κ.λπ. Για αυτό και είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη όσων στέκονται δίπλα στο σύλλογο «ΜΕΤΡΟΝ».
 
Προσηλωμένοι στο στόχο
 
Αυτά τα 50 παιδιά, από πέρσι τον Αύγουστο μέχρι τώρα, στερήθηκαν πράγματα τα οποία ήταν φυσιολογικά για την ηλικία τους και έκαναν πρόβες κάθε Σαββατοκύριακο για ώρες. «Το σημαντικό είναι ότι διασκεδάζουν χορεύοντας, τραγουδώντας και παίζοντας μουσική με πάρα πολύ διάθεση και αγάπη. Κάτι που αποτελεί και το σημαντικότερο λόγο σύστασης αυτού του συλλόγου» λέει ο Σπ. Ατσοπάρδης υποσχόμενος για το μέλλον «κι άλλες εκπλήξεις, άλλο μιούζικαλ, άλλες παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις που αφορούν και άλλες τέχνες».