Δευτέρα 07.09.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση σύγχρονων έργων για τρομπόνι και πιάνο

ΦΩΤΟ@MARIOS VOUSSOLINOS (από τις πρόβες)
ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ
06 Σεπτεμβρίου 2026 / 11:09
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΦΈ “Καποδίστριας”, με ερμηνευτές δύο νέους soloists: τον Γιάννη Δημόπουλο (πιάνο) και τον Μάριο Βουσολίνο (τρομπόνι),

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ομάδα Σύγχρονων Επτανησίων Συνθετών πραγματοποίησε την πρώτη της εκδήλωση για τη νέα σαιζόν, με την παρουσίαση σύγχρονων έργων (τα περισσότερα σε α’ εκτέλεση) για τρομπόνι και πιάνο στο πλαίσιο του project “Corfu by Slide”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης “Καποδίστριας”, με ερμηνευτές δύο νέους soloists: τον Γιάννη Δημόπουλο (πιάνο) και τον Μάριο Βουσολίνο (τρομπόνι), αμφότεροι μεταπτυχιακοί σπουδαστές του Βασιλικού Κονσερβατορίου της Αμβέρσας (Βέλγιο). Προλόγισε ο καθηγητής του τελευταίου, Dr. Yves Senden.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ακούστηκαν κατά σειρά τα έργα Αφιέρωση του Κώστα Αγουρίδη, Why? του Σπύρου Μάζη, Εαρινή Φαντασία (για solo τρομπόνι) του πρόσφατα εκλιπόντος Χρύσανθου Μουζακίτη, Διαθέσεις του Σπύρου Ρουβά και Μονόλιθος του Κώστα Νικολέα. Στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν τέσσερα έργα που γράφτηκαν φέτος: τα Romance του Σπύρου Μαυρόπουλου, Εναλλαγές του Σπύρου Τσιλιμπάρη, Trombonismata του Σπύρου Προσωπάρη και Electric του Παύλου Βεντούρα.

Όπως χαρακτηριστικά διευκρινιζόταν και στις προγραμματικές σημειώσεις το project “Corfu by Slide” “συνιστά ένα σπάνια παρουσιαζόμενο ηχητικό πεδίο, όπου η νέα δημιουργία, η καλλιτεχνική ταυτότητα και η διευρεύνηση του οργάνου συναντώνται σε μια συμπυκνωμένη και συνειδητά επιμελημένη καλλιτεχνική πρόταση” όπου αντιθετικά στοιχεία συνυπάρχουν και “αρθρώνονται μέσα από την πράξη της εκτέλεσης και το καλλιτεχνικό ρίσκο”.

 

 

Εμφανίσεις: 730
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».