Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρεσιτάλ νέων μουσικών: Βάντα Αθηναίου, Τζωρτζίνα Σκιαδοπούλου, Σπύρος Αλαμάνος, Κατερίνα Ανδριώτη

Μάντζαρος
25 Μαρτίου 2018 / 06:46

Ολοκληρώθηκε άλλος ένας κύκλος συναυλιών στο πλαίσιο του σειράς «Νέων Μουσικών ακρΌΑΣΙΣ» που τα τελευταία χρόνια διοργανώνει τακτικά η Φιλαρμονική «Μάντζαρος»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια εξαιρετικά ταλαντούχα νέα ερμηνεύτρια είχε την ευκαιρία να ακούσει το κοινό, στο ρεσιτάλ τρομπονιού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου. Ο λόγος για την Βάντα Αθηναίου, μουσικό της Παλαιάς Φιλαρμονικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων της οποίας και έλαβε χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ άνοιξε με το έργο του Leonard Bernstein, Elegy for Mippy II. Ακολούθησαν κατά σειρά η σονάτα για τρομπόνι και πιάνο Vox Gabrieli του Stjepan Sulek, το Chorale, Cadence et Fugato του Henri Dutillieux και, τέλος, το δεξιοτεχνικότατο βαλς Love’s Enchantment του Arthur Pryor. Στα τρία τελευταία αυτά έργα, την Βάντα Αθηναίου συνόδευσε στο πιάνο η καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αθηνά Φυτίκα.

«Νέων Μουσικών ακρΌΑΣΙΣ»

Είχε προηγηθεί η συναυλία άλλων τριών ελπιδοφόρων νέων μουσικών, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» της οποίας και είναι μέλη. Πιο συγκεκριμένα, στο κλείσιμο του ρεσιτάλ της εκεί, η Τζωρτζίνα Σκιαδοπούλου (κλαρινέτο), συνέπραξε με τον Σπύρο Αλαμάνο (φαγκότο) και την Κατερίνα Ανδριώτη (φλάουτο) στο Divertimento Νο2 του Wolfgang Amadeus Mozart. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο πρώτοι φοιτούν στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είχαν προηγηθεί τα εξής έργα για σόλο κλαρινέτο: Canzonetta op.19 του Gabriel Pierné,  Φαντασία – Σπουδή op.78 του Robert Schumann και Σονάτα για κλαρινέτο και πιάνο του Camille Saint-Saëns. Στο πιάνο συνόδευσε η Μαρία Βέγκου.
Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο ρεσιτάλ ολοκληρώθηκε άλλος ένας κύκλος συναυλιών στο πλαίσιο του σειράς «Νέων Μουσικών ακρΌΑΣΙΣ» που τα τελευταία χρόνια διοργανώνει τακτικά η Φιλαρμονική «Μάντζαρος».