Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άλλος ένας απόφοιτος του Ιονίου διαπρέπει στο εξωτερικό

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
22 Ιουνίου 2016 / 05:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο βαρύτονος Παναγιώτης Πράτσος, συμμετέχει στο cast της όπερας Alceste που παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στην Κρατική Όπερα της Βιέννης (Wiener Staatsoper).

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για την καριέρα του Παναγιώτη Πράτσου ως λυρικός τραγουδιστής, δεδομένου και του ειδικού βάρους που έχει η Όπερα της Βιέννης στο διεθνές μελοδραματικό γίγνεσθαι.

Ο Παναγιώτης Πράτσος αποφοίτησε προ μερικών ετών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπου σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας με καθηγητή τον Μίλτο Λογιάδη. Παράλληλα όμως έλαβε και μαθήματα τραγουδιού με καθηγήτρια την Ρόζα Πουλημένου. Από το 2012 συνεχίζει τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι στην Αυστρία, στο φημισμένο Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien (MUK - γνωστότερο με την παλαιότερη ονομασία του ως Κονσερβατόριο της Βιέννης), με καθηγήτρια την Birgid Steinberger. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κλασικού τραγουδιού και μιούζικαλ, πλάι σε σημαντικούς δασκάλους όπως Angela Nick, Andreas Reibenspies, Christine Schwarz, Barbara Bonney, Ettore Papadia , Ηelen Tintes, Carol Richardson και Cindi Trent.

Στο αρχαιοελληνικής θεματολογίας μελόδραμα Alceste του Cristoph Wilibald Gluck, ο Παναγιώτης Πράτσος  εμφανίζεται ως η φωνή του μάντη (Stimme des Orakels) που ανακοινώνει ότι ο βασιλιάς της Θεσσαλίας, Άδμητος, θα ζήσει εάν στη θέση του πεθάνει κάποιος άλλος. Αυτός ο άλλος είναι η σύζυγός του, Άλκηστις, από το όνομα της οποίας προέρχεται ο τίτλος αυτής της πολύ γνωστής όπερας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βιέννη αποτελεί πόλη-σταθμό για το συγκεκριμένο έργο, καθώς εκεί είχε πρωτοπαρουσιασθεί, στην αρχική του μορφή, τον Δεκέμβριο του 1767.