Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

"Γεύσεις και Κατακτήσεις" Κριτική θεατρικής παράστασης

ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
03 Αυγούστου 2020 / 13:59

Ένα γαστρονομικό ταξίδι από το θέατρο του Μον Ρεπό, στις πικάντικες γεύσεις της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΔΗΠΕΘΕΚ παρουσίασε την Πέμπτη 30 Ιουλίου και την Παρασκευή 31 Ιουλίου την απολαυστική παράσταση «Γεύσεις και Κατακτήσεις», τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του covid-19.  Το έργο παρουσίασε την κερκυραϊκή κουλτούρα μέσα από μία αναδρομή όλων των πολιτισμών που πέρασαν από το νησί και την σχημάτισαν.

Η νεαρή Αγγελική (Αγγελική Μιχαλοπούλου) γυρίζει, μαζί με τον φίλο της Μανώλη (Γιώργος Βλάχος),  μία γαστρονομική εκπομπή που προωθεί την κερκυραϊκή κουζίνα, ζητώντας  τη βοήθεια της αξιαγάπητης «τζίας» (Μαριέττα Σαββανή).

Η πλοκή ξετυλίχτηκε σε ένα κλίμα νοσταλγίας όχι μόνο των κερκυραϊκών παραδόσεων και ιδιωματισμών αλλά και της «τρέλας» που συνοδεύει κάθε «βέρο» κερκυραίο. Γέλιο και συγκίνηση αναμείχθηκαν και κατέκλυσαν κάθε θεατή που είτε ανακαλούσε τοπικές συνήθειες και εκφράσεις  είτε του δινόταν η ευκαιρία να πάρει μία μοναδική αίσθηση  της κερκυραϊκής κουλτούρας. 

Με αφορμή τον Μανώλη ο οποίος είχε αλβανική καταγωγή, το έργο ανέδειξε την κερκυραϊκή φιλοξενία καθώς  είναι ένα νησί που ανά τα χρόνια  καλωσόρισε τόσο πρόσφυγες όσο και μετανάστες.  Η παράσταση έκλεισε με πολύ ζεστό χειροκρότημα.