Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση της Νατάσας Μανέτα «Το κυανούν της Πρωσίας» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
28 Ιουνίου 2023 / 13:21

Εγκαίνια την Τετάρτη 5 Ιουλίου & ώρα 20:00 - Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δεύτερη ατομική έκθεση της Νατάσας Μανέτα παρουσιάζει η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) κατά την περίοδο 5 – 30 Iουλίου 2023.

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη της έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Λουόμενοι, τις ακουαρέλες με τις καθημερινές καλοκαιρινές στιγμές, η Νατάσα Μανέτα δοκιμάζει την τεχνική της κυανοτυπίας και μας παρουσιάζει μία διαφορετική αποτύπωση της φύσης, μέσα από το δικό της, προσωπικό πρίσμα.

Μία σειρά κυανοτύπων σε χαρτί ακουαρέλλας και φωτογραφικό χαρτί, εμπνευσμένα από την κερκυραϊκή ύπαιθρο, λουσμένα στο εκτυφλωτικό καλοκαιρινό φως.

Αν και η πηγή έμπνευσής της, τα λουλούδια και τα φυτά, παραμένει η ίδια, εντούτοις το αποτέλεσμα κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τα έργα που έχει παρουσιάσει έως τώρα, σε ομαδικές εκθέσεις.

Η Δρ. Μαρίνα Παπασωτηρίου, Ιστορικός της Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, αναφέρει:

«(…) Αυτό που ελκύει το βλέμμα μας στις κυανοτυπίες της Μανέτα είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει καταφέρει να δημιουργήσει εκτός από εικόνα και υφές. Ο τρόπος δηλαδή που συνθέτει τρισδιάστατα υλικά, συχνά ετερόκλητα μεταξύ τους, ώστε να δημιουργήσει την αίσθηση του ανάγλυφου και ταυτόχρονα φευγαλέου, την αίσθηση του πραγματικού που μεταμορφώνεται σε ονειρικό και άυλο, του εφήμερου και φθαρτού απέναντι στην αιωνιότητα της φύσης (…)»

Η Νατάσα Μανέτα ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στον τομέα του εμπορίου. Πήρε μαθήματα ζωγραφικής στην Καλλιτεχνική Σχολή αρχικά από τον γνωστό Κερκυραίο ζωγράφο Μάριο Πιέρρη και στη συνέχεια από τους Αλαμάνο Σπύρο, Φίλη Κένταρχο και Κώστα Τόμπρο. Μαθήτευσε επίσης στο εικαστικό εργαστήριο της Σοφίας Σταύρου.

Από το 2013 έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Κέρκυρα, Αθήνα, Λευκάδα, Πάρο και Ινδία.  Το 2018 παρουσιάσε την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο Λουόμενοι,  στο βιβλιοπωλείο Πλους.

Info

Εγκαίνια: Τετάρτη 5 Ιουλίου & ώρα 20:00 - Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού)

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα κλειστά)

Είσοδος ελεύθερη

Επικοινωνία

26610-48690, [email protected]