Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση ζωγραφικής και βιβλίου του Κώστα Κουλούρη, στον Ανεμόμυλο

Κώστας Κουλούρης
18 Αυγούστου 2023 / 18:11

Μέχρι σήμερα προσφέρει τις γνώσεις του όπου και όπως του ζητηθεί, με εξαιρετική αγάπη πάντα για το νησί του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκθεση ζωγραφικής και βιβλίου του Κώστα Κουλούρη θα πραγματοποιηθεί στον Ανεμόμυλο στην Γαρίτσα από τις 24 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτέμβρη. Ώρες επίσκεψης από τις 11:00 έως τις 14:00 και από 20:00 έως 23:00 καθημερινά.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Κουλούρη

 Ο Κώστας Κουλούρης γεννήθηκε το 1949 στο νότιο τμήμα του νησιού της Κέρκυρας την Λευκίμμη. Μετά το Δημοτικό εγκαταστάθηκε στην πόλη της Κέρκυρας, όπου και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Φοίτησε σε νυκτερινή σχολή. Το ενδιαφέρον του για τις τέχνες, τον ανησυχούσε από μικρό παιδί γι΄ αυτό και δούλευε πάντα σε καλλιτεχνικές εργασίες. Ζωγράφιζε πάνω σε αρχαϊκά βάζα και παραδοσιακά αναμνηστικά αντικείμενα. Στις σκέψεις του έφτιαχνε πάντα δεκαπεντασύλλαβους για τα πουλιά, τα λουλούδια και την θάλασσα, εκφραζόμενος συχνά με αυτούς και δεν άφηνε ποτέ κανένα να του τα πάρει. Προσέφερε τις γνώσεις του απλόχερα και αφιλοκερδώς σε όσους υπηρετούσαν την τέχνη και όχι μόνο. Μερικές από τις δραστηριότητες του αναφέρονται παρακάτω.

Ξεκίνησε από μικρή ηλικία ζωγραφίζοντας αλλά και κατασκευάζοντας πολλές φορές τα σκηνικά των έργων του Ωδείου Κερκύρας, όπου αναγνωρίζοντας την προσφορά του τον ανακήρυξαν ευεργέτη, οπού υφίσταται μέχρι σήμερα

Συνεργάστηκε με την Κερκυραϊκή καλλιτεχνική σκηνή με έργα όπως το «Ωραία μου Κυρία», ο Παπουτσωμένος Γάτος, έργα του Ξενόπουλου και πολλά άλλα.

Επίσης εθελοντικά προσέφερε τις ιδέες και την τεχνική του δημιουργώντας τα σκηνικά για τους λαϊκούς αγώνες τραγουδιού στην Κέρκυρα με τον Μάνο Χατζηδάκι.

Κατασκεύασε τα σκηνικά του θεατρικού έργου «Η χώρα βουρλίστηκε» με την Ρένα Βλαχοπούλου.

Δούλεψε στα Γιάννενα στο Λαογραφικό Μουσείο των Αδελφών Βρέλλη ζωγραφίζοντας κέρινα ομοιώματα.

Πίνακές του κοσμούν τα κερκυραϊκά σαλόνια και όχι μόνο.

Εθελοντικά προσέφερε τις υπηρεσίες του στα διάφορα φεστιβάλ της Κέρκυρας και συνεργάστηκε με τους περισσότερους πολιτιστικούς φορείς και σωματεία, σε πλήθος εκδηλώσεων.

Επιδιόρθωσε με αυγοτέμπερα μέρος που είχε υποστεί φθορά στο Ανάκτορο του Αχιλλείου.

Φιλοτέχνησε με λαϊκή ζωγραφική ολόκληρο το παραδοσιακό χωριό της Κέρκυρας, Δανίλια.

Έχει εκδώσει λαογραφικά βιβλία «Παλιά επαγγέλματα στην Λευκίμμη», «Παλιά σχολικά παιγνίδια στην Λευκίμμη», «η Λευκίμμη των Αναμνήσεων»

Έχει γράψει χορευτικό τραγούδι για την Λευκίμμη που κυκλοφορεί σε DVD «Λευκίμμη οπού λούζεσαι»

Μέχρι σήμερα προσφέρει τις γνώσεις του όπου και όπως του ζητηθεί, με εξαιρετική αγάπη πάντα για το νησί του.

ΦΩΤΟ@FB Κώστας Κουλούρης