Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Χαμίνι της Οβριακής στις Σινιές

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
11 Δεκεμβρίου 2023 / 09:26
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων της 27ης Έκθεσης Βιβλίου που διοργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Νίκου Παργινού:ΤΟ ΧΑΜΙΝΙ ΤΗΣ ΟΒΡΙΑΚΗΣ, παρουσιάστηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, σε μια γεμάτη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Σινιών.

Η παρουσίαση τυου ιστορικού μυθιστορήματος που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 27ης Έκθεσης Βιβλίου που διοργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών.

Για ακόμα μια φορά το κοινό της Κέρκυρας τίμησε τον συγγραφέα με την παρουσία του, καθώς το απόθεμα των βιβλίων που υπήρχε διαθέσιμο, εξαντλήθηκε.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Γαρνέλης κάνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο Τάσος Σαλβάνος – Δικηγόρος και η Σοφία Ζούλη – Δασκάλα και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο ανάγνωσε ο ηθοποιός Πέτρος Ραψομανίκης.

Στην ομιλία του, ο συγγραφέας, Νίκος Παργινός, ευχαρίστησε το κοινό για τη ζεστή του παρουσία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Όλο αυτό το αναγνωστικό ενδιαφέρον για το βιβλίο,η συγκινητική ανταπόκριση κερκυραϊκής κοινωνίας, η διάθεση συλλόγων να αναδείξουν το βιβλίο και όλα όσα πρεσβεύει, μα κυρίως το ενδιαφέρον των σχολείων της Κέρκυρας που το ενέταξαν ήδη σε σχολικές δράσης φιλαναγνωσίαςμε γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο».

ΤΟ ΧΑΜΙΝΙ ΤΗΣ ΟΒΡΙΑΚΗΣ θα συνεχίσει το ταξίδι του στο αναγνωστικό κοινό, καθώς προετοιμάζονται κι άλλες παρουσιάσεις τόσο στον βορρά όσο και στον νότο του νησιού, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Ιωάννινα, ενώ δυο σχολεία της Κέρκυρας, το έχουν ήδη εντάξει σε δράσεις φιλαναγνωσίας.

 

ΦΩΤΟ ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.