Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση του βιβλίου "Ο Δίδυμος Καπιταλισμός" στο Δημοτικό Θέατρο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
29 Δεκεμβρίου 2023 / 17:15

Στα 30 κεφάλαια του βιβλίου η κ. Άννα Στεργίου αναφέρεται στον πραγματικό, τον υβριδικό και τον καθαρά εικονικό κόσμο και στις ανισότητες, που απορρέουν από το νέο ιστορικό στάδιο του καπιταλισμού, το οποίο βασίζεται σε δυο βασικούς πυλώνες, την πράσινη ενέργεια και την ψηφιακή τεχνολογία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ψηφιακή κοινωνία, η κλιματική κρίση, η απομακρυσμένη εργασία, η ψηφιακή οικογένεια, η ρομποτική στην αγορά εργασίας, η κλιματική μετανάστευση αναλύονται διεξοδικά στο νέο βιβλίο της Άννας Στεργίου «Ο δίδυμος καπιταλισμός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Στα 30 κεφάλαια του βιβλίου η κ. Άννα Στεργίου αναφέρεται στον πραγματικό, τον υβριδικό και τον καθαρά εικονικό κόσμο και στις ανισότητες, που απορρέουν από το νέο ιστορικό στάδιο του καπιταλισμού, το οποίο βασίζεται σε δυο βασικούς πυλώνες, την πράσινη ενέργεια και την ψηφιακή τεχνολογία.

«Ο Δίδυμος Καπιταλισμός», που έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως «προφητικό» για τα γεγονότα της Θεσσαλίας, αποτελεί την επικαιροποιημένη διπλωματική εργασία της Άννας Στεργίου, ώστε ν΄ αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 στις 6.30 το απόγευμα στη Νέα Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας. Η βιβλιοπαρουσίαση γίνεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Πλους» στην Κέρκυρα (Θεοτόκη Νικηφόρου 91) και τις εκδόσεις Κομνηνός.

Την εκδήλωση πρόκειται να συντονίσει η εκπαιδευτικός Κέλλυ Στεργίου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Βάσω Γκόρου, δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Θεσπρωτία.

Αλέκος Αυλωνίτης, βουλευτής Κέρκυρας, τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και δικηγόρος.

Άννα Στεργίου, Msc Κοινωνιολογίας, κοινοβουλευτική συντάκτρια και συγγραφέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Άννα Στεργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο, με καταγωγή από τη Θεσπρωτία κι αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1994. Έχει γράψει συνολικά 6 βιβλία, 2 μυθιστορήματα, μία βιογραφία, δυο παιδικά και 1 επιστημονικό. Εργάστηκε για πάνω από 20 χρόνια στην ιστορική εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» κι είναι κοινοβουλευτική συντάκτρια από το 2016. Ασχολήθηκε με διαφορετικά είδη ρεπορτάζ από θέσεις ευθύνης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς κι ιστοσελίδες κι έχει μάστερ στην Κοινωνιολογία της Ενέργειας και την Ψηφιακή Κοινωνιολογία από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιά. Στις διπλές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον νομό Θεσπρωτίας. Είναι μαμά ενός αγοριού.

Η λίστα με τα βιβλία της

1.Τα μάτια του φόβου. εκδόσεις Λιβάνη. 2004 Βραβείο από το Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου κι ανακήρυξή της σε Γυναίκα της Θεσπρωτίας 2005.

2.Τάσος Χαλκιάς: το φύσημα του θεού, εκδόσεις Μιχάλης Σιδέρης. 2014. Θεωρήθηκε σύμφωνα με 2 ιστότοπους από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς.

3.Η κυρά του Δράκου. Εκδόσεις Κομνηνός. 2022.

4. Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας. Η κλοπή των λαγηνιών από το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας. Εκδόσεις Κομνηνός. 2022.

5.Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας. Το κυνήγι των λαθρέμπορων ζώων στην Κένυα. Εκδόσεις Κομνηνός. 2022.

6.Ο Δίδυμος Καπιταλισμός. Εκδόσεις Κομνηνός. 2023.