Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

"Οι θάλασσες του Ανδρέα", μια ταινία για τη ζωή και τη δράση του Ανδρέα Κάλβου (photos + video)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ
25 Ιανουαρίου 2024 / 14:17
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Την ταινία δημιούργησε το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών- Ανδρέας Κάλβος σε συνεργασία με φοιτητές του τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ταινία «Οι θάλασσες του Ανδρέα», που διαπραγματεύεται τη ζωή του Ανδρέα Κάλβου, θα προβληθεί στην Ιόνιο Ακαδημία το Σάββατο 27/01 στις 19:00. Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Την ταινία δημιούργησε το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών- Ανδρέας Κάλβος σε συνεργασία με φοιτητές του τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου. Το σχολείο δημοσίευσε στη σελίδα του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την ακόλουθη ανακοίνωση για την εκδήλωση:

«Κατά την σχολική χρονιά 2022-2023, στο πλαίσιο Πολιτιστικού Προγράμματος εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ, το σχολείο μας σε συνεργασία με φοιτητές του τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, γύρισε ταινία μεγάλου μήκους με θέμα την ζωή και την δράση του ποιητή Ανδρέα Κάλβου. Η ταινία ήρθε να καλύψει την ανάγκη γνωστοποίησης του έργου του μεγάλου μας ποιητή και να φωτίσει όλες τις άγνωστες πτυχές της δράσης του.

Έλαβαν μέρος ως ηθοποιοί 62 μαθητές, φοιτητές κι εκπαιδευτικοί. Μέσα από αυτήν την διαδικασία ήρθαν σε επαφή με την ιστορία, την ποίηση, τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τον κινηματογράφο. Η ταινία μας που έχει τίτλο " Οι θάλασσες του Ανδρέα" θα παιχθεί σε πρώτη προβολή στην Κέρκυρα, στην Ιόνιο Ακαδημία, εκεί που δίδαξε ο Κάλβος επί σειρά ετών, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 19:00».

 

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΦΜΙΠΑΓΙΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.