Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση φωτογραφίας του Pierre Ελευθέριου Littig "ΚορυΦώς"

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
12 Απριλίου 2024 / 09:59

Ο Pierre Ε. Littig είναι απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, κάτοχος integrated ΜΑ στη φωτογραφία και ειδικεύεται στη φωτογράφηση αρχαιοτήτων και στην αρχιτεκτονική φωτογραφία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας παρουσιάζει στο Λατινικό Παρεκκλήσιο του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας την έκθεση φωτογραφίας του Pierre Ελευθέριου Littig ¨ΚορυΦώς¨.

Ο Ελληνογερμανός φωτογράφος συνθέτει τον τίτλο της έκθεσης από την μεσαιωνική ονομασία της Κέρκυρας –Κορυφώ– και το Φως του Ιονίου.

Η θάλασσα και η αρχιτεκτονική της Παλαιάς Πόλης, αλληλένδετα μεταξύ τους στοιχεία, σημεία της ιστορίας και του πολιτισμού της Κέρκυρας, κυριαρχούν στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Littig που τα παρατηρεί και τα αποτυπώνει κατά την ήρεμη χειμερινή περίοδο. Οι εικόνες εμπεριέχουν επιπλέον το στοιχείο του τρέχοντος χρόνου, όπως προκύπτει από τις αργές ταχύτητες κλείστρου που χρησιμοποιήθηκαν στις λήψεις.

Ο Pierre Ε. Littig είναι απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, κάτοχος integrated ΜΑ στη φωτογραφία και ειδικεύεται στη φωτογράφηση αρχαιοτήτων και στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Διάρκεια έκθεσης: 12 Απριλίου - 12 Μαΐου 2024

Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 08:00 - 20:00

Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ώρα 19:00

.