Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρεσιτάλ- αφιέρωμα στο "Bel canto"

ΡΟΧΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ
21 Απριλίου 2024 / 21:08
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Ο Καποδίστριας», την Τετάρτη 08/05, στις 20:30.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σοπράνο Γεωργία Τρύφωνα και η μέτζοσοπράνο Ρόζα Πουλημένου θα δώσουν ρεσιτάλ τραγουδιού- αφιέρωμα στο ιταλικό «Bel Canto», όπου και θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα των Μπελλίνι, Ντονιτσέττι και Ροσσίνι, με τη συνοδεία της Μαρίας Καλουτσάκη στο πιάνο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Ο Καποδίστριας», την Τετάρτη 08/05, στις 20:30 και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για το bel canto

Το "belcanto" αναφέρεται σε μια περίοδο και στυλ ερμηνείας που εκτόξευσε την ιταλική όπερα κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Η ανάπτυξη του belcanto συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τους συνθέτες της εποχής, όπως οι Gioachino Rossini, Vincenzo Bellini και Gaetano Donizetti. Αυτοί οι συνθέτες ανέδειξαν τη σημασία της μελωδίας και της φωνητικής τεχνικής στην όπερα. Το belcanto επικεντρώνεται στην τεχνική τραγουδιού, που απαιτεί εξαιρετική ευλυγισία και έλεγχο της φωνής.

Το belcanto έχει αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία της όπερας και της κλασικής μουσικής γενικότερα, με τα έργα των συνθετών αυτών να παραμένουν αγαπημένα και να εκτελούνται σε συναυλίες και όπερες σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι και σήμερα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.