Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράσεις στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
09 Μαΐου 2024 / 10:32
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο δράσεις στο [email protected] & στο τηλ. 2661 041085

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κέρκυρας σε συνεργασία με την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη προσκαλούν εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο Σεμινάριο Μουσειοπαιδαγωγικής, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο δίωρες συναντήσεις (14 και 16 Μαΐου στις 19:00) στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από τον Παναγιώτη Σαραντίδη, Διδάκτορα Μουσειολογίας. Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς μια αρχική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε θέματα μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων.

Συνομιλώντας με τις μονοτυπίες του Σπύρου Αλαμάνου

Ακόμη, την Τετάρτη 15 Μαΐου, ο συλλέκτης Μιχαήλ Άγγελος Βραδής και η εικαστικός Πηνελόπη Βολτέρρα ξεναγούν το κοινό και συνομιλούν μαζί του στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης που παρουσιάζεται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη με τίτλο «εαρινή ισημερία» που περιλαμβάνει μονοτυπίες του Σπύρου Αλαμάνου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30.

Δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο δράσεις στο [email protected] & στο τηλ. 2661 041085

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.