Ιστιοπλοϊκή διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα διοργανώνεται φέτος το καλοκαίρι ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Corfu Challenge 2017».

24
Ιουνίου / 2017

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί 3 με 8 Ιουλίου και διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών σε συνεργασία με το International Maxi Association (IMA) και την Κλάση MAXI 72. 
 
Η κλάση των MAXI 72 (M72 Class), ξεκίνησε το 2014, ως μία πρωτοβουλία επτά ιδιοκτητών σκαφών τύπου Mini Maxi. Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας διεξήχθη το 2015 και έκτοτε οι ετήσιοι αγώνες λαμβάνουν χώρα στο Key West, Antigua, Virgin Gorda, St Barth, Newport RI, Bermuda, Palma και στη Σαρδηνία, στο Porto Cervo με σκάφη που το μέγεθός τους κυμαίνεται από 18,7 έως 21,9 μέτρα. Στο Corfu Challenge 2017 συμμετέχουν κορυφαία, μοναδικά στην κατηγορία τους αγωνιστικά σκάφη μεταξύ των οποίων τα Proteus, Evniki, Bella Mente, Momo και Cannonball.
 
Υπάρχει η πεποίθηση ότι η διοργάνωση αυτή θα φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο αγώνων ιστιοπλοΐας κορυφαίων κλάσεων. Είναι βέβαιο, ότι οι φυσικές ομορφιές του τοπίου και οι αξίες της Ελλάδας, θα κερδίσουν εκείνους, που με αφορμή το Corfu Challenge 2017, την επισκέπτονται για πρώτη φορά από όλο τον κόσμο, χαρίζοντάς της παγκόσμια φήμη και προβολή και κάνοντάς την πόλο έλξης για πολλούς άλλους. Παράλληλα, οι διοργανωτές αισιοδοξούν ότι το Corfu Challenge 2017 θα αποτελέσει θεσμό και αφετηρία για την πραγματοποίηση παρόμοιων αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς στη χώρα μας.
Επίσημος χορηγός του «Corfu Challenge 2017», που εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα του «2017 Maxi 72 Overall Trophy» είναι η Rolex Hellas.