Συνελήφθησαν τρεις για εκβιασμό και τοκογλυφία

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Συνελήφθησαν, χθες (26-01-2018) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άνδρες ηλικίας 42 και 41 ετών καθώς και μια 71χρονη γυναίκα.

27
Ιανουαρίου / 2018

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 44χρονης γυναίκας, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι την εκβίαζαν με απειλές κατά της επιχείρησης που λειτουργούσε και κατά της ζωής της, απαιτώντας να τους καταβάλει τοκογλυφικούς τόκους και οφειλές, σε χρηματικά ποσά που είχε δανειστεί τμηματικά, κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μεσημεριανές ώρες χθες (26-01-2018), συνελήφθη ο 42χρονος άνδρας, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει από την 44χρονη χρηματικό ποσό που αξίωναν εκβιαστικά ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι.
Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων