Τι συζήτησαν ο Κοτζιάς με τον Θάτσι στην Πρίστινα

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χ. Θάτσι υποδέχεται τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά στην Πρίστινα

Με το μακεδονικό να έχει σκαλώσει στο φόντο των εσωτερικών αντιδράσεων σε Αθήνα και Σκόπια, μπορεί οι εκκρεμότητες να λιγόστεψαν αλλά παραμένουν οι κυριότερες και οι πιο καυτές.

13
Απριλίου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια, ο υπΕΞ, Ν. Κοτζιάς, συναντήθηκε στην Πρίστινα με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χ. Θάτσι. Στο επίκεντρο της συζήτησης το άνοιγμα εμπορικού Γραφείου του Κοσσυφοπεδίου στην ελληνική πρωτεύουσα, που αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Μπορεί να μην αναφέρεται ως έδρα διπλωματικής αντιπροσωπείας, όπως ο Κοτζιάς διαβεβαίωσε τον ομόλογό του, Ι. Ντάσιτς στο Βελιγράδι, όμως είναι ένα βήμα αποδοχής, που γίνεται για πρώτη φορά. 
Σε επίρρωση αυτών και σύμφωνα με το Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΤΑ, ο Κοτζιάς δήλωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει το σχέδιο ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε όλα τα επίπεδα. Ενώ ο Πρόεδρος Θάτσι δήλωσε «είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της Ελλάδας για ένταξη σε διεθνείς Οργανισμούς και ζητούμε να συνεχίσει να υποστηρίζει την ένταξη μας στην INTERPOL, της UNESCO, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ».