Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωταθλητές οι μικροί του ΑΟ Παξών

Παιδικό πρωτάθλημα ΕΠΣΚ
27 Μαΐου 2018 / 09:29
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 26/5 στο γήπεδο της ΕΠΣΚ έγινε η τελική φάση του φετινού παιδικού πρωταθλήματος, με τη διεξαγωγή μικρού και μεγάλου τελικού.

Ο ΑΟ Παξών ήταν η καλύτερη ομάδα φέτος και κατάφερε εύκολα και απόλυτα δίκαια να κατακτήσει το τρόπαιο, συντρίβοντας τον Οδυσσέα Αυλιωτών με 6-1. Για την 3η θέση σε ένα αμφίρροπο ματς ο ΟΦΑΜ νίκησε την Ένωση Αχιλλέα Νυμφών/Ολυμπιάδας Καρουσάδων.
Να σημειώσουμε ότι αρκετός κόσμος ήταν στο γήπεδο, ενώ πάνω από 200 άτομα από τους Παξούς ταξίδεψαν και βρέθηκαν στο γήπεδο και έκαναν πραγματικά τη διαφορά, ενθαρρύνοντας την ομάδα τους σε όλη τη διάρκεια του ματς. Στο τέλος μπήκαν στο γήπεδο αγκάλιασαν τους παίκτες, άνοιξαν σαμπάνιες και εκστασιασμένοι πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
 
Ο τελικός
 
Όλοι γνώριζαν ότι η ομάδα των Παξών που έφτασε και πέρσι στον τελικό (είχε χάσει από τον Όλυμπο) ήταν πολύ δυνατή και φέτος και είχε τον πρώτο λόγο στις προβλέψεις. Έτσι δεν έκανε εντύπωση η νίκη της, παρά μόνο η μεγάλη έκταση του σκορ. Όμως ήταν απόλυτα δίκαιη με βάση την εμφάνιση, έχοντας παίκτες παθιασμένους και αποφασισμένους να κατακτήσουν το τρόπαιο. Να μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα έπαιξε όλο το τουρνουά (από τα προκριματικά στους ομίλους) σαν γηπεδούχος στην Κέρκυρα (μόνο ένα ματς έγινε στους Παξούς, με Κρόνο Αργυράδων), έκανε πάρα πολλά ταξίδια, αλλά δικαιώθηκε και φαίνεται ότι η δουλειά που ξεκίνησε το 2011 απέδωσε και φέτος έδρεψε τους καρπούς.
Οι Παξοί που πίεσαν από την αρχή και είχαν κατοχή μπάλας πέτυχαν το 1-0 στο 24΄με πέναλτι που εκτέλεσε ο Λιώλης (το κέρδισε ο Σπ. Ρούσης), ενώ στο 35΄και πάλι ο Λιώλης με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 56΄ ο Σπ. Ρούσης κάνει το 3-0 και στη συνε΄χεια πετυχαίνει δυο τέρματα στο 57΄και 65΄ ο Ελέζι, ενώ μείωσε στο 67΄ ο Λούβρος για τον Οδυσσέα, για να γράψει το τελικό 6-1 ο Μιγκούλης για τους Παξούς. 
 
Διαιτητές: Τόμπρος Κ., Μίχος Ι., Κουλούρη Νικ.            
Οδυσσέας (Χ. Αρβανιτάκης): Άνθης, Μουζακίτης Δ., Σπ., Ν., Βλάχος, Λευθεριώτης, Αυλωνίτης, Λευκιμμιάτης, Κοντογιώργης, Λούβρος, Kovaci (Μουζακίτης Ραφ., Πούλα, Buci, Kadrim, Λευκιμμιάτης Β., Εμ.).
ΑΟ Παξοί (Δ. Τράνακας):  Κιούπι, Μπογδάνος, Ανεμογινάννης, Bita, Γραμματικός, Λιώλης, Ελέζι, Βερονίκης, Μιγκούλης, Ρούσης Σπ., Βερονίκης (Σοφός, Ζενέλι, Μπερετούλης, Σαρκαβάζης, Κεϊκίδης, Αρβανιτάκης). 
 
Μικρός τελικός: ΟΦΑΜ - Ένωση Αχιλλέα/ Ολυμπιάδας 2-1
 
Ο ΟΦΑΜ στον μικρό τελικό με υπέροχο τέρμα του Κατσαρού, με γυριστό σουτ εκτός περιοχής, στο τελευταίο λεπτό νίκησε με 2-1 την Ένωση Αχιλλέα Νυμφών/Ολυμπιάδας Καρουσάδων (που είχε πολλές ελλείψεις) και πήρε την 3η θέση. Είχε προηγηθεί ο ΟΦΑΜ με έξοχο γκολ του Μπαλίου στις αρχές του β΄ μέρους και ισοφάρισε για την Ένωση δέκα λεπτά αργότερα ο Μπαλίου. 
 
Διαιτητές: Καββαδίας Ν., Γιώτης Ι., Σταμάτης Χ.
ΟΦΑΜ (Φ. Βαρσάκης): Στατάλας, Γκρέκο, Λειβαδιώτης, Σκολαρρίκης, Πάγκαλης, Κατσαρός, Sela, Μέριανος Δ., Ντούσας, Μπακίου Σ., Αθανασίου (Σπίνουλας Α., Μέριανος Γ., Βρυώνης Γ., Κ., Μπακίου, Σπίνουλας Σπ., Παναουρίδης).
Αχιλλέας/Ολυμπιάδα (Δ. Κουρσάρης): Κλάδης, Βεδουράς, Παπουτσής Σ., Χαλικιάς, Καπάντας Β., Κ., Μουζακίτης,  Κροκίδης,  Σκλαβενίτης, Μπαλίου, Μωραϊτης (Παπουτσής). 

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια