Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Υπουργείο Δικαιοσύνης
30 Σεπτεμβρίου 2018 / 15:29

ΑΘΗΝΑ. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης επισκέφθηκε στις 28-9-2018,

μαζί με την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας Εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Χριστούλη, κατά σειρά, τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης-Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων- Γιώργο Σάρλη και τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Στο δελτίο τύπου, ο Γιώργος Καλούδης αναφέρει: «Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. Για καυτά, λιμνάζοντα θέματα του Λαού, των Δικαστών, των Γραμματέων και φυσικά των Δικηγόρων για ταχύτερη και ποιοτικότερη απονομή Δικαιοσύνης.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης έκφρασε την ικανοποίηση των Δικηγόρων για την εντυπωσιακή έναρξη της θητείας της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικά του Υπουργού Δικαιοσύνης με το κλείσιμο δύο σοβαρών μετώπων αντιπαράθεσης με τον λαό και τους Δικηγόρους:
1) Για την (επί της ουσίας) ανάκληση της νομοθετικής ρύθμισης για την ΔΙΚΗΓΟΡΟΚΤΟΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ διαμεσολάβηση, θέμα για το οποίο ως συντριπτική πλειοψηφία της Ολομέλειας Προέδρων δόθηκαν, από τη πρώτη ημέρα που ανέλαβαν καθήκοντα την 1-1-2018, σκληρές, επεισοδιακές και παρατεταμένες μάχες, μέχρι και άρθρα στον Αθηναικό τύπο. Με ανένδοτη στάση. 2) Για το μέτωπο που έκλεισε ο Υπουργός με τους συναδέλφους της Αθήνας για το Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Από τις συναντήσεις αυτές δρομολογήθηκαν λύσεις από την απίστευτη 100 ημερών καθυστέρηση ( εξ αιτίας τριβών κωλυσιεργίας  μεταξύ υπαλλήλων των συγχωνευθέντων Φορέων ΘΕΜΙΔΑΣ-ΟΣΚ-ΔΕΠΑΝΟΜ ) για τη προμήθεια με διαγωνισμό των 24 νέων εδράνων των Δικηγόρων, των 8 εδωλίων κατηγορουμένων και των 60 πρόσθετων καρεκλών-θέσεων διαδίκων-μαρτύρων- κοινού στα δύο επεκταθέντα (σε χρόνο ρεκόρ) αξιοπρεπή πλέον ακροατήρια του Εφετείου και του Τριμελούς Πλημ/κείου , για την ασφάλεια του κτιρίου μέχρι την ενίσχυση των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών με 1 εφέτη, με 1 Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, για έμπειρους Πρωτοδίκες και Ειρηνοδίκες, για τα οδοιπορικά των Γραμματέων του Διοικητικού Εφετείου και πρόνοιες για μόνιμα επαρκή αριθμό γραμματέων».