Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ένωση Μακεδόνων Κέρκυρας ευχαριστεί τις Φιλαρμονικές για το «Μακεδονία Ξακουστή»

Μακεδονία ξακουστή
29 Μαρτίου 2019 / 10:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη συγκίνηση και τις θερμές της ευχαριστίες εκφράζει η Ένωση Μακεδόνων Κέρκυρας, σε επιστολή της προς την Παλαιά Φιλαρμονική

και τη Φιλαρμονική Μάντζαρος για το εμβατήριο "Μακεδονία ξακουστή", που παιάνησαν την 25η Μαρτίου. Όπως και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, το θέμα έγινε αφορμή για αντιδράσεις ενθεν και ένθεν, μολονότι το συγκεκριμένο εμβατήριο έχει ακουστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν σε ανάλογες επετείους στην Κέρκυρα.

Η ευχαριστήρια επιστολή

Η Ένωση Μακεδόνων Κέρκυρας, «ο Μέγας Αλέξανδρος», ιδρύθηκε το 1992 από
Μακεδόνες οι οποίοι ζουν στην Κέρκυρα.
0 σκοπός του σωματείου μας είναι η διαφύλαξη και προβολή της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, των παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, της τοπικής γαστρονομίας και των ιδιαιτεροτήτων της κουλτούρας της Μακεδονίας. Επίσης η συνεργασία με πολιτιστικούς, κοινωνικούς, πνευματικούς και καλλιτεχνικούς φορείς της Κέρκυρας, την οποία αγαπάμε πολύ, αφού πλέον είναι η πατρίδα μας!
Στη πρόσφατη παρέλαση της 25η Μαρτίου 2019, με ρίγη χαράς ενθουσιασμού και βαθιάς συγκίνησης ακούσαμε τη Φιλαρμονική σας την «Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας», να παιανίζει το «Μακεδονία Ξακουστή».
Το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη της Ένωση Μακεδόνων Κέρκυρας «ο Μέγας Αλέξανδρος», αισθανόμαστε την ανάγκη, με απλά λόγια αλλά μέσα από τα βάθη της καρδιά μας να σας πούμε:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ! ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΤΕ!


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΦΗ ΛΑΨΑΝΑ – ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ