Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Βόρειας Κέρκυρας ανακοίνωσε ο Γιώργος Μαχειμάρης

αυτοδιοικητικές εκλογές
10 Απριλίου 2019 / 08:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. «ΑλλάΖΕΙ η βόρεια Κέρκυρα, Δύναμη ανάπτυξης» είναι το λογότυπο της δημοτικής κίνησης με επικεφαλής τον Γιώργο Μαχειμάρη

Ο πρώην Νομάρχης Κέρκυρας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία του Βορρά

Η ιδρυτική διακήρυξη
   
Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,
 
Ο Δήμος της Βόρειας Κέρκυρας είσαστε ΕΣΕΙΣ, οι πολίτες του.
Οι εκλογές του 2019 διεξάγονται για να αποφασίσουμε σε ποιους θα εμπιστευθούμε την προκοπή και το μέλλον του τόπου μας.
 
Αυτός ο τόπος μας ενώνει. Περισσότερο όμως μας ενώνει η αγωνία για το αύριο. Ήρθε λοιπόν η ώρα να χτίσουμε από την αρχή τον τόπο μας. Να πάρουμε πίσω αυτά που μας στέρησαν.
Είναι η στιγμή που πρέπει ν’ αποφασίσουμε για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν, μας δυσκολεύουν, μας εμποδίζουν να ζήσουμε καλύτερα και δημιουργικότερα. 
Η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με πρώτα την ανακύκλωση πρέπει να γίνει πράξη και το  οδικό δίκτυο να γίνει ασφαλές και να ευπρεπιστεί.
 
Είναι η ώρα να ξεκινήσουμε και πάλι τα έργα, τις υποδομές. Είναι η ώρα να ξαναφτιάξουμε τα χωριά μας, να ξαναστήσουμε τις υπηρεσίες προς τους δημότες.
 
Εμείς πρέπει να ξαναδημιουργήσουμε ένα μεγάλο και λειτουργικό δήμο για το καλό και την προκοπή όλων.
Τα χωριά και οι οικισμοί μας, ν’ ανοίξουν πάλι τις πόρτες τους στις προκλήσεις του μέλλοντος και να κερδίσουν τον δρόμο της Ανάπτυξης και της Προόδου.
Το τουριστικό μας προϊόν ν’ απογειωθεί. Η στρατηγική μελέτη που εκπονήθηκε πρόσφατα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, στοχεύει στην αναβάθμιση του τομέα και της αειφόρου συμβολής του στη ντόπια οικονομία
 Ο πολιτισμός της καθημερινότητας να θέσει τις βάσεις για ένα Δήμο πρότυπο, καθαρό, ασφαλή, θωρακισμένο με σύγχρονες υποδομές κι ελκυστικό στις επενδύσεις.
Ο πολιτισμός να βρει τη στέγη του. Να ενώσει όλους τους πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής και τους ανθρώπους που δημιουργούν και προσφέρουν στον πολιτισμό και στον τόπο.
Ο ελαιώνας που έθρεψε, μεγάλωσε και σπούδασε τις γενιές μας να ξαναζωντανέψει 
 
Το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας να λειτουργήσει με σύγχρονες και λειτουργικές δομές και ν’ αγκαλιάσει τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες.
 
Το έργο που κάναμε στο παρελθόν αποτελεί παρακαταθήκη κι εγγύηση γι’ αυτά που μπορούν να γίνουν και μπορούν ν’ αναγεννήσουν τον τόπο μας. Δεσμεύομαι , ενώπιον σας ότι θα υπηρετήσω τα συμφέροντα όλων των δημοτών, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον για να χτίσουμε μαζί το νέο δήμο σε γερές βάσεις.
Προσκαλώ όλους τους δημότες να συστρατευτούν μαζί μας, για να γίνει ο Δήμος της Βόρειας Κέρκυρας πρωτοπόρος. Έναs δήμος που θα έχει επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντός του τον Άνθρωπο και στόχους την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών και των οικισμών με παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και έργων .
 
Και ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ και ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Ας προχωρήσουμε μαζί με όραμα και ρεαλισμό στην νέα εποχή για το δήμο βόρειας Κέρκυρας που αλλάΖΕΙ με Δύναμη Ανάπτυξης.