Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι θα ακούσουν οι ομογενείς από τη Φιλαρμονική Μάντζαρος: Όλο το πρόγραμμα της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη
11 Απριλίου 2019 / 13:36

Το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» έφθασε στις ΗΠΑ, για μια από τις σημαντικότερες εμφανίσεις εκτός Ελλάδος στην ιστορία του σωματείου

Κατόπιν σχετικής προσκλήσεως των ομογενών μας, τμήμα 77 μουσικών της μπάντας υπό τον αρχιμουσικό Σωκράτη Άνθη, μαζί με συνοδούς, μέλη του Δ.Σ., αλλά και τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Νικολούζο, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εκεί εκδηλώσεις τους.
Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 12 Απριλίου, η Φιλαρμονική «Μάντζαρος» πρόκειται να δώσει συναυλία στο Αμφιθέατρο Aviation High School στο Long Island. Εκεί θα ερμηνεύσει μια επιλογή από το μιούζικαλ West Side Story του Leonard Bernstein, αποσπάσματα από τον Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη, διασκευές τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μιχάλη Σουγιούλ, Γιώργου Μουζάκη και Γιώργου Κατσαρού, τις βασισμένες σε γνωστές ελληνικές μελωδίες σουίτες των Franco Cesarini (Greek Folk Song Suite), Hardy Mertens (Kyklades), Σπύρου Μαυρόπουλου (Memories of Cyprus) και Διονυσίου Βισβάρδη (Ταξιδεύοντας στην Ήπειρο), τη μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου για το Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη, κ.ά.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το Μουσικό Σώμα της «Μάντζαρος» θα παιανίσει στην έπαρση σημαίας στο Bowling Green, ενώ την επομένη (Σάββατο 13 Απριλίου) θα παιανίσει στην έπαρση σημαίας στο Athens Square Park. Οι εμφανίσεις της κερκυραϊκής Φιλαρμονικής στις ΗΠΑ θα κορυφωθούν την Κυριακή 14 Απριλίου, οπότε και το Μουσικό Σώμα, αμέσως μετά την καθιερωμένη δοξολογία, θα συμμετάσχει στη μεγάλη παρέλαση της ομογένειας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου που θα λάβει χώρα στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, συνοδεύοντας και άγημα της Προεδρικής Φρουράς που ως είθισται επίσης βρίσκεται στις ΗΠΑ για το σκοπό αυτόν.
Η αποστολή της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» θα επιστρέψει στην Κέρκυρα την ερχόμενη Τρίτη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την πραγματοποίηση του ταξιδιού αυτού, πέραν της ομογένειας, συνέβαλαν σημαντικά τόσο ο Δήμος Κέρκυρας, όσο και το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας.