Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα 180 ετοιμάζει τις προγραμματικές της θέσεις

δημοτικές εκλογές
15 Απριλίου 2019 / 15:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κίνηση Κέρκυρα 180˚ πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Απριλίου συνάντηση κατά την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο συνδιαμόρφωσης των προγραμματικών θέσεων και αποτύπωσης των προβλημάτων αλλά και δυνατοτήτων του Δήμου με μεγάλη συμμετοχή από πολίτες.

Κατά τη διαδικασία διαβούλευσης καταγράφηκε, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και μεθοδολογίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μεγάλος αριθμός ζητημάτων και αποτυπώθηκε το μεγάλο εύρος αυτών στους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού της κίνησης Κέρκυρα 180˚. 
Η ομάδα εκπροσωπούμενη από τους Χρύσα Χαλικιοπούλου, Γιώργo Λούμπο, Κάρολο Ρούση, Μαρία Δρυ, Nαντίνα Ασωνίτου και Γιάννη Δεληγιάννη, ανακοίνωσε ότι στις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσει τις προγραμματικές θέσεις της. Η διαδικασία της διαβούλευσης παραμείνει ανοιχτή σε προτάσεις από κάθε πολίτη στο mail επικοινωνίας της [email protected]. Στην ομιλίας της η Χρύσα Χαλικιοπούλου είπε μεταξύ των άλλων: Μας έχουν ρωτήσει πολλές φορές για τις θέσεις μας και το άτομο που θα τεθεί ως επικεφαλής της κίνησης Κέρκυρα 180˚ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η απάντηση μας στα παραπάνω ερωτήματα σχετίζεται ακριβώς με την έννοια της συμμετοχικής δημοκρατίας. 
Σκοπός μας είναι τα παραπάνω να προκύψουν σαν αποτέλεσμα μιας συμμετοχικής διαδικασίας και όχι να προτείνουμε έτοιμες λύσεις βασισμένες αποκλειστικά στις δική μας αντίληψη. Πιστεύουμε ότι οι λύσεις βρίσκονται χρησιμοποιώντας την εμπειρία των πολλών και όχι την σιγουριά των λίγων. 
Εμείς, οι πολίτες, είμαστε ταυτόχρονα μέρος του προβλήματος αλλά και της λύσης - θέλουμε ένα Δήμο που να μας ωθεί και να μας εμπνέει τόσο να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας αλλά και να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα δικαιώματα μας απελευθερωμένοι από αγκυλώσεις του παρελθόντος.