Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πενήντα μαθητές Λυκείων της Κέρκυρας στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ «Kι αν ήσουν εσύ;»

Κι αν ήσουν εσύ;
06 Μαΐου 2019 / 07:27
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πενήντα μαθητές και μαθήτριες από τέσσερα Λύκεια της Κέρκυρας παρουσιάζουν

μία κοινή θεατρική σύνθεση - δρώμενο για την ιστορική παρουσία των προσφύγων  στην Κέρκυρα κατά τον 19ο και τον 20ο αιώνα.
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας(Φεστιβάλ Πόλη-Σκηνή) και την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, διοργανώνουν Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, ώρα 7.00 μ.μ., στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και των θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», αξιοποίησαν τεχνικές θεάτρου-ντοκουμέντο, θεάτρου επινόησης και εκπαιδευτικού δράματος και δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε ντοκουμέντα που αποτέλεσαν το υλικό της ερευνάς τους. Αξιοποίησαν επίσης κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί μέσα από μια περιπατητική δράση στο Παλαιό Φρούριο, όπου φιλοξενήθηκαν πολλοί πρόσφυγες στο νησί κατά το παρελθόν.
Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https: //www.humanrights.theatroedu.gr
11 Μαΐου 2019, 7.00 μ.μ. στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας (περιπατητική δράση)
Συμμετέχουν τα σχολεία: 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας, 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας, Γυμνάσιο Σκριπερού Κέρκυρας με Λυκειακές τάξεις, και Γενικό Λύκειο Αγρού Κέρκυρας.
Παίζουν:
Νταούλι: Παναγιώτης Κυριαζίδης
Λύρα: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου)
Τρομπέτα: Γιώργος Χονδρογιάννης και Μίλτος Άνθης
Κλαρινέτα: Μάχη Σδώνα και Άννα Κόκκαλη
Κλαρίνο: Χρυσικοπούλου Χριστίνα
Τραγούδι: Δέσποινα Τσενεμπή, Νίκος Ευαγγελίδης, Μαρίνα Μαρτίνου (μαθητές/τριες Λυκείου)
Οι εκπαιδευτικοί: Αγιώτη Αιμιλία, Αμαραντίδης Αλέξανδρος, Δημουλή Φωτεινή, Κονιάρη Αικατερίνη, Κούδα Σταματέλλα, ΛάππαςΙωάννης, Χειρδάρη Σουζάνα
Υποστήριξη σχολείων – Σκηνοθετική επιμέλεια: Ευγενία Ζάγουρα
Σύνθεση κειμένων: Φωτεινή Δημουλή
Συντονισμός: Φωτεινή Δημουλή, Ευγενία Ζάγουρα
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των Διευθύνσεων A/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας
Πληρ.:2106541600/www.Theatroedu.gr

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.