Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιατί έχουμε συμφέρον να πάμε να ψηφίσουμε

Σπύρος Νεράντζης
19 Μαΐου 2019 / 08:22

Άρθρο του υποψηφίου δημάρχου Σπύρου Νεράντζη

Σ΄αυτές τις εκλογές όλοι οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί μας λένε για ποιό λόγο πρέπει να ψηφίσουμε τον δικό τους συνδυασμό.  Επιτρέψτε μας να σας πούμε γιατί έχετε συμφέρον να πάτε να ψηφίσετε όποιον θέλετε, αρκεί να πάτε.

- Επειδή αυτοί που θα ψηφίσουμε για το ευρωκοινοβούλιο κανονίζουν την καθημερινότητα μας. Το 70% της ελληνικής νομοθεσίας αποφασίζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Επειδή αυτοί που θα διαλέξουμε για δημάρχους, περιφερειάρχες και συμβούλους, αποφασίζουν για το αν θα έχουμε νερό, καθαριότητα, δρόμους και τόσα άλλα που μας αφορούν άμεσα.

- Επειδή δεν είναι όλοι ίδιοι, έστω και αν μας φαίνονται ίδιοι. Ας δώσουμε ελάχιστο από τον χρόνο μας να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά σε προγράμματα και υποψηφίους. Σε κάθε συνδυασμό υπάρχουν άνθρωποι, που αξίζουν. Αυτούς ας "σταυρώσουμε" και όχι τους στάρ που απλώς ξέρουμε το όνομα τους.

- Επειδή αν δεν πάτε εσείς, θα πάνε μόνο όσοι έχουν προσωπικό συμφέρον και έχουν κάνει συναλλαγές. Θα τους επιτρέψετε να αποφασίσουν για σας, χωρίς εσας;

- Επειδή έχουν γίνει αγώνες σε όλον το κόσμο για το δικαίωμα ψήφου, το οποίο αρχικά είχαν μόνο οι άνδρες και μάλιστα οι πλούσιοι και με "ευγενή" καταγωγή. Τώρα ψηφίζουν όλοι, γυναίκες και άνδρες από 17 χρονών μέχρι τα βαθειά γεράματα.

- Επειδή τα παιδιά σας παίρνουν ένα καλό παράδειγμα να έχουν θέση και λόγο σε ότι τα αφορά.

- Τέλος επειδή "δεν χάνετε τον χρόνο και την Κυριακή σας". Κερδίζετε την αξιοπρέπεια και τον έλεγχο στην ζωή σας.
 
Καλή ψήφο λοιπόν και να θυμάστε: Η ψήφος σας έχει δύναμη.