Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προτεραιότητες για τα Ιόνια Νησιά

Γιώργος Πουλής
22 Μαΐου 2019 / 13:51

Του Γιώργου Πουλή, υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία»

Είμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Ήδη όλοι οι συνδυασμοί και υποψήφιοι βρίσκονται επί ποδόςγια τις εκλογικές τους εκστρατείες.
Παρόλα αυτά,εξαιτίας της σκοπιμότητας των πολλαπλών αναμετρήσεων (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές), απουσιάζει πλήρως από το δημόσιο διάλογο η επόμενη μέρα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας εξαντλήθηκαν σε διαχειριστικές λογικές οι οποίες αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και χωρίς όραμα. Είναι εξαιρετικά απογοητευτική η διαπίστωση ότι προβλήματα τα οποία είναι λυμένα από πολλών ετών σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα, εδώ ακόμη είναι ζητούμενα. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε το οδικό δίκτυο το οποίο είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο αλλά και την έλλειψη οποιονδήποτε νέων παρεμβάσεων που θα αντιμετώπιζαν οξυμένα προβλήματα, όπως ο άξονας βορρά νότου στην Κέρκυρα.
Συνεπώς, πρωταρχικό μέλημα της επόμενης Περιφερειακής αρχής θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και η έμμεση στήριξη των εισοδημάτων των κατοίκων της μέσω πολιτικών που οδηγούν σε ανάπτυξη. Υποδομές, αξιοποίηση της τεχνολογίας και της πληροφορικής σε συνδυασμό με την απαραίτητη εξωστρέφεια, είναι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η επόμενη Περιφερειακή αρχή θα πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση των υποδομών των νησιών μας αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και κυρίως των Ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω των προγραμμάτωντα οποία παρουσιάζουν έως σήμερα χαμηλή απορροφητικότητα. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πληροφορικής και της τεχνολογίας, η ενίσχυση της έρευνας μέσω της συνεργασίας Περιφέρειας με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα των νησιών μας αλλά και η εφαρμογή καινοτόμων ιδεών απόstart-ups επιχειρήσεις,μπορούν να δώσουν πληθώρα λύσεων αλλά και πνοή στις νεότερες γενιές. Με την αναγκαία εξωστρέφεια και τις συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, με φιλοεπενδυτικές προσεγγίσεις,και ιδιαίτερα στον τουριστικό κλάδο που συνεισφέρει τα μέγιστα, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη και την υιοθέτηση πρακτικών που σέβονται το περιβάλλον, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Είναι στο χέρι μας να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται και να εφαρμοστούν πολιτικές οι οποίες πραγματικά θα βελτιώσουν τις ζωές μας.
Γιώργος Πουλής   
υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος
με την παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία»