Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μιλώντας για την Ισμήνη

Δημήτρης Κονιδάρης
23 Μαΐου 2019 / 19:59

Ποιος είπε ότι η πολιτική δεν είναι κάποιο μόριο στον έλικα του κοινωνικού DNA μας;

Ένας γνωστικός αταβισμός που φέρει και συνθέτει στοιχεία της αυτοθέλητης παρουσίας με την αναπόδραστη συνέχεια της προσφοράς;
                Ειδικά στην περίπτωση της Ισμήνης Μώρου, αποτελεί παραδοσιακή οικογενειακή διαπαιδαγώγηση η μύηση, ως φυσική συνέχεια, της προσφοράς στην κοινωνία, η ενασχόληση με τα κοινά και η ανεξάντλητη παρουσία στα δρώμενα που οικοδομούν πυρήνες δημοκρατίας και αλληλεγγύης.
                Μητέρα, εργαζόμενη, πολιτικός, με τις ιδιότητες αυτές να συναντώνται μοναδικά στο πλαίσιο της  δράσης και να αλληλοεμπλουτίζονται με καθημερινές εμπειρίες, όπως ο καθένας θα βίωνε ή βιώνει το πρόβλημα του.  
                Είχε όμως να πάρει.
                Η οικογένεια της, ξεκινώντας από τον Σπύρο Ραθ, του οποίου είναι εγγονή, δήμαρχο Κέρκυρας, με δημοκρατικές καταβολές, τον οποίο μνημονεύουν ακόμα σκιαγραφώντας την προσωπικότητά του με τα πιο ζωηρά χρώματα της ελπίδας. Ακολουθεί η Έλσα Μώρου και ο Σπύρος Μώρος, μητέρα και πατέρας δοσμένοι στις αξίες της ζωής, με ιδιαίτερο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο αναγνωρίστηκε με την βράβευση της Έλσας Μώρου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. 
                 Στα ίδια χνάρια και ο Νίκος, ο αδερφός της Ισμήνης, μια ατελείωτη προσφορά  στην καταπολέμηση των ψυχοδραστικών ουσιών, με αμείωτη κοινωνική παρουσία, πρωταγωνιστής στους αγώνες της ανανεωτικής αριστεράς με το ΚΚΕεσωτερικού ως μέλος της ΚΕ του και δημοτικός σύμβουλός Κέρκυρας. 
                Και τέλος, η Ισμήνη,  που συνεχίζει τη χαραγή της ίδιας πορείας.
                Δύσκολη πορεία την οποία πρέπει να διαφυλάξει, να αφομοιώσει και να συνεχίσει, όπως άλλωστε έχει αποδείξει ότι, αποφασισμένα, πράττει.
                 Με συμμετοχή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες που έδινε και δίνει η ανανεωτική αριστερά, άλλοτε ως απλό μέλος μέσα στις γραμμές της και άλλοτε ως στέλεχος πρώτης γραμμής, να υπερασπίζεται την δημοκρατία και την συλλογική δράση. Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζει να τροφοδοτεί τον αγώνα για την πρόληψη των ψυχοδραστικών ουσίων και να υποστηρίζει ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας.  
                Σήμερα, από την θέση της υποψήφιας Ευρωβουλευτή με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, παλεύει για μια Ευρώπη που θα καθορίζει τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, μια Ευρώπη που θα σέβεται την διαφορετικότητα, το περιβάλλον, τη δημοκρατία, την εργασία.
 
Δημ. Κονιδάρης