Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανυπότακτο Ιόνιο: Ψήφος κατά συνείδηση

Ανυπότακτο Ιόνιο
31 Μαΐου 2019 / 13:27

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους πολίτες που ανεξάρτητα από ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση μας εμπιστεύτηκαν

να τους εκπροσωπήσουμε στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο επιβραβεύοντας τη συνέπεια τη σταθερότητα και την αγωνιστικότητα μας για τα προβλήματα των Ιονίων Νήσων και των πολιτών της όλα αυτά τα χρόνια.

Δεσμευόμαστε:

Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως μέχρι σήμερα στον δημόσιο βίο.
Για αναπτυξιακή πολιτική προς όφελος των πολιτών,
Για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων
Για την αποτροπή των εξορύξεων των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
Για την αποτροπή του ξεπουλήματος της δημόσιας γης και περιουσίας.
Για μονοψήφιο ΦΠΑ στα νησιά
Για τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας
Να είμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η φωνή των θιγόμενων πολιτών.

Να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες έτσι ώστε μαζί με τους πολίτες και άλλες περιφερειακές δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συμπορευτούμε μετεκλογικά να γίνουμε το μέτωπο ενάντια στις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Το Ανυπότακτο Ιόνιο ήρθε για να μείνει και θα συνεχίσει να λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά για να είναι ο αγώνας του αποτελεσματικός για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ενότητα του προοδευτικού κινήματος εντείνοντας τους αγώνες απέναντι σε ότι υποθηκεύει το μέλλον της επόμενης γενιάς, απέναντι στην υποταγή του Ευρωμονόδρομου και των Μνημονίων. Θα παλέψουμε για να διευρύνουμε τις πολιτικές μας συμμαχίες με το βλέμμα στραμμένο στα προβλήματα και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις στα Ιόνια Νησιά.  Τέλος κρίνοντας από τις πολιτικές θέσεις των δύο παρατάξεων που επελέγησαν για το β΄ γύρο, αλλά και από τη σύνθεση των ψηφοδελτίων τους δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να στηρίξουμε στο δεύτερο γύρο των εκλογών, κάποιον από  τους δύο.  Η δική μας πολιτική θέση απέχει μακράν, από την ιδεολογική και ηθική πρακτική των εν λόγω παρατάξεων. Η ψήφος κατά συνείδηση αποτελεί την δική μας παρέμβαση προς τους πολίτες των Ιονίων Νήσων».