Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Βάκη: Είδηση ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου (video)

Φωτεινή Βάκη
05 Ιουνίου 2019 / 13:16

«Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κουνάμε το δάχτυλο στον ελληνικό λαό» επισήμανε, μεταξύ άλλων, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κέρκυρας, Φωτεινή Βάκη

μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ1, το πρωί της Τετάρτης (05/06).
Απαντώντας στα ερωτήματα περί αυτοκριτικής του πρωθυπουργού και αποτίμησης του αποτελέσματος των ευρωεκλογών σημείωσε ότι, «δεν είναι ο ελληνικός λαός αδαής και πεπλανημένος ή σοφός, αναλόγως του αποτελέσματος. Υπάρχει το στοιχείο  της τεράστιας κόπωσης του ελληνικού λαού, το τόνισε και ο πρωθυπουργός εχθές. Ο ελληνικός λαός υφίσταται δύσκολα μέτρα από το 2010 και μολονότι βγήκαμε από το μνημόνιο κι όντως άρχισαν θετικά μέτρα ανακούφισης της κοινωνικής πλειοψηφίας, παρόλα αυτά η σταγόνα πολλές φορές κάνει το ποτήρι να ξεχειλίζει. Βεβαίως λάθη πάντα γίνονται όταν κυβερνάς, πολλώ δε μάλλον όταν κυβερνάς για 4,5 χρόνια.»
Ως προς τις αντιδράσεις για το χρόνο της ψήφισης της κατάργησης της μείωσης του αφορολόγητου η Φ. Βάκη τόνισε: «σας καλώ να έρθετε και να στηρίξετε αυτά τα θετικά για την κοινωνία μέτρα.”, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι χαμηλοί τόνοι που υιοθετεί όψιμα η ΝΔ και το επιτηδευμένα μετριοπαθές προφίλ του προέδρου της έχει ως στόχο “να κατευνάσει το φόβο της δεξιάς που έχει αρχίσει να βιώνει η ελληνική κοινωνία καθώς και την έπαρση και αλαζονεία των στελεχών του, αμέσως μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.»
Τέλος, πρόσθεσε, αναφερόμενη στο δίλημμα που τίθεται στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές: «Υπάρχει και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το οποίο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε επί μακρόν για το πόσο αντιλαϊκό και νεοφιλελεύθερο είναι. Το 1 προς 5, η ιδιωτικοποίηση της υγείας, η επαναφορά του πειθαρχικού δικαίου στο δημόσιο κλπ. Από την  άλλη πλευρά δεν είναι κίνηση ουσίας οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση που δρομολογούνται μέσω ΑΣΕΠ; Δώσαμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα για να συγκρατήσουμε τις συντάξεις και να μην περικοπούν,  δώσαμε ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να μη μειωθεί το αφορολόγητο και είχαμε δηλώσει την πρόθεσή μας να το ψηφίσουμε, δεν είναι λοιπόν αυτό σημαντικό;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.