Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η αλλαγή του χλοοτάπητα στη Λευκίμμη

12 Ιουνίου 2019 / 13:19
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε υποσχεθεί αλλαγή χλοοτάπητα στο Δημοτικό γήπεδο της Λευκίμμης και αυτό τελικά γίνεται πράξη.

Μπορεί να πέρασαν δύο χρόνια και πολλοί να μην πίστεψαν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει, αφού η γραφειοκρατία και ο τρόπος που φτιάχνεται ένα έργο με χρηματοδότη το Δημόσιο, άφησαν πίσω ένα έργο πνοής για το ποδόσφαιρο της Λευκίμμης που εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες, ΑΕ Λευκίμμης, Κάβο, Ποσειδώνα Βιταλάδων και Κεραυνό Δραγωτινών, καθώς και τις ακαδημίες τους.
Ο αγωνιστικός χώρος ήταν άθλιος, η ΑΕΛ έπαιξε δύο χρονιές στη Γ΄ Εθνική με μπαλώματα και με κομμάτια του συνθετικού χλοοτάπητα που τα κολλούσαν για να μπορούν να γίνουν οι αγώνες. Η διοίκηση μάλιστα επένδυσε πολλά χρήματα, τα οποία  ουσιαστικά πήγαν στα σκουπίδια, αφού ο στόχος της ανόδου για την ομάδα δεν επετεύχθη και μέρος τις ευθύνης έχει και ο άθλιος αγωνιστικός χώρος.
Όμως η Τετάρτη 12 Ιουνίου είναι μία μέρα που αλλάζει το ποδόσφαιρο της Λευκίμμης, αφού ο νέος συνθετικός χλοοτάπητας θα βοηθήσει στην αναβάθμισή του καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι εργασίες θα κρατήσουν περίπου δύο εβδομάδες και μετά το πέρας των εργασιών, οι ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο, αλλά κυρίως η ΑΕΛ, θα έχουν τη δυνατότητα ακόμα και στην προετοιμασία τους, να έχουν έναν αγωνιστικό χώρο που θα  βοηθήσει στο νέο δύσκολο έργο της νέας σεζόν. Οι φωτογραφίες είναι από το πρωί της Τετάρτης και το ξεκίνημα των εργασιών.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια