Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμμαχία κατά του καρκίνου & στη Ρεγκάτα Μπρίντιζι - Κέρκυρα!

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
19 Ιουνίου 2019 / 08:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήρθαν στο νησί συμμετέχοντας στην ιστιοπλοϊκή Ρεγκάτα Μπρίντεζι - Κέρκυρα,

που έριξε αυλαία χθες το απόγευμα, με τις απονομές στη Μαρίνα των Γουβιών. Λίγες, μόνο, μέρες, μετά την επίσημη αδελφοποίηση με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Με την κινητικότητα της προέδρου του εδώ παραρτήματός της Ε.Α.Ε., Μαρίας Γονίδη, η ευκαιρία δεν πήγε χαμένη. Κι έτσι, χθες, τα μέλη της παραρτήματος Μπρίντιζι της Ιταλικής Εταιρείας για τη θεραπεία λευχαιμίας - λεμφωμάτων και μυελωμάτων (Associazione Italiana Contro Le Leuceme - Linfomi e Mieloma), αντάμωσαν με το κερκυραϊκό παράρτημα της ελληνικής Αντικαρκινικής.

Νωρίτερα, επισκέφτηκαν από κοινού το ΓΝΚ, την Παιδιατρική, δομές. Αργότερα, στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας, στο πλαίσιο της τελετής λήξης της Ρεγκάτας συναντήθηκαν εκ νέου και «έδωσαν τα χέρια» για ανταλλαγή και αμοιβαία βοήθεια με στόχο τη βελτίωση της έρευνας, της βοήθειας και της ευημερίας των αιματολογικών ασθενών.

Η Ιταλική Εταιρεία Associazione Italiana Contro Le Leuceme - Linfomi e Mieloma για την καταπολέμηση της λευχαιμίας (AIL), με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυσή της διοργανώνει και προωθεί μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. Στο Μπρίντιζι το πρόγραμμα  συνέπεσε με το σαββατοκύριακο της 34ης Διεθνούς Ρεγκάτας Μπρίντιζι-Κέρκυρα.  Για την περίσταση κάθε συμμετέχον σκάφος έφερε πανό με το λογότυπο "50 χρόνια AIL"

H AIL ιδρύθηκε το 1969 στη Ρώμη από τον Καθηγητή Φρανκο Μαντέλι.
Το τμήμα του Μπρίντιζι δραστηριοποιείται εδώ και 25 χρόνια και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού κατά την καταπολέμηση των αιματολογικών όγκων, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους και να τους βοηθήσουν στην καταπολέμηση της νόσου στο Νοσοκομείο A. Perrino στο Brindisi. Να προωθήσουν και να στηρίξουν την έρευνα και τον εθελοντισμό και κυρίως να επενδύσουν τη συγκέντρωση χρημάτων στο την εδαφική μας πραγματικότητα σύμφωνα με τους κανόνες απόλυτης διαφάνειας.

Ταυτόχρονα με τη ρεγκάτα, το "Sognando Itaca" πραγματοποίησε στο Μπρίντιζι, ένα ξεχωριστό ταξίδι σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, για δέκατη τρίτη χρονιά με την ευκαιρία της εθνικής ημέρας για την καταπολέμηση της λευχαιμίας, των λεμφωμάτων και του μυελώματος.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η διάδοση του «έργου Itaca» στην ιταλική αιματολογία, δηλαδή η ιστιοθεραπεία ως θεραπευτική μέθοδος που στοχεύει στην ψυχολογική αποκατάσταση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αιματολογικών ασθενών, μνημονεύοντας τον ποιητή Όμηρο που περιέγραφε τις περιπέτειες του Οδυσσέα για να φτάσει στο αγαπημένο του σπίτι και την κανονική του ζωή.