Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Ξεναγών: Μποτιλιάρισμα & σκουπίδια θέλουμε να θυμούνται οι επισκέπτες;

Ξεναγοί
19 Ιουλίου 2019 / 07:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα προβλήματα των υποδομών που απειλούν την τουριστική οικονομία του νησιού,

τονίζει για μια φορά ακόμα η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, ζητώντας υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμοδίους.
Ξεχωρίζοντας το κυκλοφοριακό, τα σκουπίδια και την επαιτεία ως τα πλέον δυσφημιστικά προβλήματα, υπογραμμίζουν ότι «ο τόπος δεν χρειάζεται προβολή και διαφήμιση, υποδομές χρειάζεται και μάλιστα άμεσα».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν «Έχοντας φτάσει αισίως (?) στα μέσα περίπου της φετινής τουριστικής περιόδου και με αφορμή το χάος της περασμένης Τρίτης, το οποίο κληθήκαμε όλοι - επαγγελματίες και απλοί κάτοικοι - να αντιμετωπίσουμε, η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας απευθύνει έκκληση σε Δήμο, Περιφέρεια, Διεύθυνση Τροχαίας και λοιπές αρμόδιες αρχές να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με τα προβλήματα του τόπου πριν είναι πια πολύ αργά για την τοπική (τουριστική κατά βάση) οικονομία.

Τα προβλήματα δυστυχώς δεν περιορίζονται στο κυκλοφοριακό. Ωστόσο με αφορμή το χάος που βιώσαμε με την πρόσφατη νεροποντή, έχουμε να ρωτήσουμε τα εξής:

- Πού ήταν η τροχαία; Κανείς από τους δεκάδες συναδέλφους που κινήθηκαν μέσα και πέριξ της πόλης δεν είδε αστυνομικό τη συγκεκριμένη μέρα.

- Πού έχει κολλήσει το ζήτημα με τα περιβόητα περιφερειακά πάρκινγκ; Το Πάσχα δεν είναι η μόνη περίοδος κυκλοφοριακής συμφόρησης για το νησί.

- Πότε θα επαναλειτουργήσουν επιτέλους τα φανάρια στην διασταύρωση Τζάβρου; Η παρούσα κατάσταση θέτει τη ζωή όλων σε κίνδυνο. Μήπως περιμένουμε απλά ένα ακόμη θανατηφόρο ατύχημα για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες επισκευής;

Οι επισκέπτες του νησιού την Τρίτη, αλλά και όχι μόνο την Τρίτη, μία εικόνα θα μεταφέρουν μαζί τους στην πατρίδα τους και θα μοιραστούν με τους φίλους τους: μποτιλιάρισμα και ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Σκουπίδια παντού. Η Ένωσή μας ζητά μια επίσημη δήλωση από τους αρμόδιους για την παρούσα τραγική κατάσταση και για το τι μέλλει γενέσθαι κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης σεζόν. Οι στρουθοκαμηλισμοί δεν βοήθησαν ποτέ, αποδεδειγμένα.

Και τέλος: Τι μπορεί να γίνει με τους επαίτες; Γνωρίζουμε ότι η επαιτεία δεν είναι καν πλημμέλημα βάσει της νέας νομοθεσίας, ωστόσο κάτι πρέπει να γίνει με όλα αυτά τα ανήλικα που τριγυρνούν βρώμικα και πεινασμένα στους δρόμους του νησιού, κουβαλώντας ενίοτε στα χέρια τους άλλα ανήλικα, μωρά ημερών (!). Το επίθετο «τριτοκοσμικός» για την εικόνα αυτή αποτελεί κολακεία. Η πρόνοια δεν μπορεί να επέμβει; Πρόκειται για παραμέληση και κακοποίηση ανηλίκου.  

Εν κατακλείδι, παρακαλούμε όλους τους διοικούντες τον τόπο να συνειδητοποιήσουν επιτέλους το εξής: Ο τόπος δεν χρειάζεται προβολή και διαφήμιση, υποδομές χρειάζεται και μάλιστα άμεσα»
.
 
Με εκτίμηση
για το Δ.Σ.
η Πρόεδρος, Μάγδα Κουσουνή       
η Γραμματέας, Σοφία Νταρή