Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κ. Νικολούζος: Τόσοι υπουργοί πέρασαν και η παραχώρηση του Art Cafe είναι ακόμα στο αέρα! (video)

Πινακοθήκη
07 Αυγούστου 2019 / 10:34
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αγανάκτησή του για τη εκκρεμότητα που παραμένει σε σχέση με την παραχώρηση του Art Cafe στον Δήμο,

εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος κατά την μικρή τελετή απολογισμού πεπραγμένων της Πινακοθήκης του Δήμου. Ο απολογισμός που παρουσιάστηκε στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης από τον πρόεδρο Λεωνίδα Παγκράτη, ήταν μάλλον «οικογενειακή υπόθεση», αφού παρέστησαν μόνο το Δ.Σ και λίγοι φίλοι, με απούσα την αντιπολίτευση - νέα δημοτική αρχή ή άλλη θεσμική εκπροσώπηση. Εκτός από το Δ.Σ, παρών ήταν ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, η οποία διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Πινακοθήκης τα πρώτα 2,5 χρόνια της παρούσας δημοτικής αρχής.
Η απουσία εκπροσώπων της νέας δημοτικής αρχής Υδραίου, σχολιάστηκε αρνητικά  τόσο από τον πρόεδρο Λεωνίδα Παγκράτη, όσο και από τον Κώστα Νικολούζο.

Στην παρέμβασή του, μετά την παρουσίαση του απολογισμού, ο Δήμαρχος Κέρκυρας ανέφερε ότι η Πινακοθήκη υπήρξε ένας από τους τρεις πυλώνες, που στήριξε την πολιτιστική της πολιτική η απερχόμενη δημοτική αρχή. «Και πρέπει να πω ότι είναι ένα από τα κομμάτια που αισθάνομαι υπερηφάνεια για το τόσο σημαντικό έργο που παρουσιάζουμε». Αλλά εγώ δεν είμαι αισιόδοξος, και κάποτε τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους,  υπάρχουν οιωνοί στη ζωή που σου δείχνουν τι θα επακολουθήσει.
Το γεγονός ότι σήμερα κάνουμε μεταξύ μας απολογισμό ή το γεγονός ότι στις περισσότερες εκθέσεις ή εκδηλώσεις της Πινακοθήκης, η παρουσία πολιτικών προσώπων και ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης ήταν από μηδέν έως ελάχιστη, δεν μου δίνει σημάδια για τη συνέχεια αυτή του έργου. Εύχομαι από καρδιάς να διαψευστώ, αλλά εδώ για να προχωρήσεις και να πιάσεις την ορμή αυτών των πραγμάτων, πρέπει να συμμετέχεις, διαφορετικά δεν μπορεί να έρχεσαι με επιφοίτηση, "μεσσίας" από κάπου αλλού, για να συνεχίσεις ένα έργο που κάποιοι άλλοι έχουν πραγματοποιήσει».

«Θέλω πραγματικά να εκφράσω τη λύπη μου γιατί επί πέντε χρόνια προσπαθούσαμε να λύσουμε ζητήματα ζωτικά και για την Πινακοθήκη και για τον Δήμο με το Υπουργείο Πολιτισμού. Άλλαξαν τέσσερις υπουργοί, ο Ξυδάκης, ο συμπατριώτης μας ο Μπαλτάς, η Κονιόρδου, η Ζορμπά, δρομολογήσαμε ευτυχώς κάποια πράγματα που δεν είναι μονον το Art Cafe, είναι και η τελική παραχώρηση της ανατολικής πτέρυγας των Ανακτόρων στο Δήμο Κερκυραίων, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. Είναι όλα στον αέρα, όπως είναι όλα στο Ελληνικό Κράτος. Διευθετήσαμε λοιπόν τους χώρους, είπαμε ποιους θα πάρει το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, ποιους θα πάρουμε εμείς, πώς θα δημιουργήσουμε αποθήκες, πως θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες να φυλάσσονται τα έργα Τέχνης, αλλά ως δεν συνήθως, δεν προκάναμε ...και αυτό είναι λυπηρό».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.