Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΟΚ Κέρκυρα: Η νέα πρόταση της ΕΡΤ για τη Super League 2

ΑΟΚ Κέρκυρα
13 Αυγούστου 2019 / 13:26
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η νέα κυβέρνηση από όταν ανέλαβε ξεκαθάρισε ότι θα «κόψει» σε μεγάλο ποσοστό τα χρήματα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη

για να δοθούν από την ΕΡΤ για να έχει τα δικαιώματα της τηλεοπτικής κάλυψης. Μάλιστα λέχθηκε ότι το «ψαλίδι» θα ήταν της τάξης του 45% στη Super League 1 και 60% στη Super League 2.
Για την Κέρκυρα που έχει οικονομικά προβλήματα και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά θα ήταν 850.000€ αρχικά ένα τέτοιο ψαλίδισμα σίγουρα θα δυσκόλευε το ήδη υπάρχον κλίμα και ο προβληματισμός ήταν και είναι μεγάλος, μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν τρεις μέρες «ξεκίνησαν» τυπικά οι ενέργειες για συμμετοχή στη Super League 2, με την ανακοίνωση πρόσληψης του Λεωνίδα Βόκολου στο τιμόνι της ομάδας.
Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και οι απειλές ότι δεν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, θα έπρεπε η ΕΡΤ να τηρήσει τις υποσχέσεις της, έστω και αν ήταν προφορικές και δεν υπήρχε υπογεγραμμένη σύμβαση με τη διοργανώτρια. Η κυβέρνηση προσπάθησε με μια μελέτη να δει τι μπορεί να κάνει, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης πριν 4-5 μέρες δήλωσε ότι η περικοπές θα είναι μικρές και όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση της κυβέρνησης.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι η νέα πρόταση της ΕΡΤ θα αφορά πάλι σε μείωση αλλά σε μικρότερα  ποσοστά. Θα προταθεί η μείωση να είναι ύψους 30% στην SL1 και στη Super League 2 40%.
Είναι κάτι που και αυτό δύσκολα θα το δεχθούν οι ομάδες, εκτιμούμε ότι οι μειώσεις θα συμφωνηθούν κατά 10% κάτω, αν βέβαια το αποφασίσουν οι διοργανώτριες. Υπάρχει και η πληροφορίας ότι το Open είναι πολύ πιθανό να κάνει τις δικές του προτάσεις για να πάρει τα δικαιώματα από τις ομάδες της SL1 και όλη τη Super League 2, θα φανεί τις επόμενες μέρες.
Για τον ΑΟΚ Κέρκυρα, αν ισχύσει η πρόταση μείωσης κατά 40% σημαίνει ότι αντί για 850.000€ θα πάρει γύρω στα 500.000€ και μπορεί το ποσό να είναι καλό (σε σχέση με πέρσι που πήρε γύρω στις 120.000€), αλλά σίγουρα θα βοηθούσε την ομάδα να πάρει κάτι περισσότερο. Οι αμέσως επόμενες μέρες θα δείξουν, ενώ όλα δείχνουν στάσιμα, ειδικά στη Super League 2 και ίσως έχουμε το περσινό «θρίλερ», την έναρξη του πρωταθλήματος με καθυστέρηση ένα μήνα.   
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου της Λίγκας κ. Λ. Λεουτσάκου, ότι οι ομάδες δεν κάνουν βήμα πίσω. Έτσι στην ερώτηση για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League 2 χωρίς τηλεοπτικά στις 15 Σεπτεμβρίου είπε: «Όχι, σε αυτό είμαι κατηγορηματικός. Χωρίς τηλεόραση δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Άλλωστε αυτή είναι απόφαση των ομάδων. Οι ομάδες έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους, δεν είναι δική μου η απόφαση»,

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια