Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβολή του επιτυχημένου ντοκιμαντέρ «Make the Economy Stream» στις Νυμφές

Make the Economy Stream
21 Αυγούστου 2019 / 08:19
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προβολή του ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου για την Βενεζουέλα θα πραγματοποιηθεί στις Νυμφές στην

πλατεία την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 21:30.
Tο ντοκιμαντέρ, που κέρδισε το Βραβείο Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης (Καλύτερης Ταινίας) στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για τέσσερις εβδομάδες σε κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Λευκωσία και τη Λεμεσό. 'Ηδη προγραμματίζονται προβολές σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις και μετάδοση από ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μια προσωπική περιπλάνηση, από την Ελλάδα στις παραγκουπόλεις του Καράκας και από τα σύνορα της Κολομβίας πίσω στην Ευρώπη. Συνομιλώντας με γνωστούς οικονομολόγους, δημοσιογράφους και αξιωματούχους διεθνών οργανισμών ο Άρης Χατζηστεφάνου επιχειρεί να εξηγήσει ορισμένες από τις πιο «σουρεαλιστικές» εμπειρίες που βιώνει στο Καράκας.
Γνωστοί αναλυτές, όπως ο πρώην διευθυντής της Monde Diplomatique, Ιγνάσιο Ραμονέ, ο πρώην εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Άλφρεντ Ντεζάγιας, και αρκετοί ακόμη δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί, αναλύουν και εξηγούν με τον δικό τους τρόπο τις εμπειρίες που καταγράφει η κάμερα των δημιουργών.
Το ντοκιμαντέρ έχει ως αφετηρία τη φράση «Make the economy scream», με την οποία ο Ρίτσαρντ Νίξον έδωσε εντολή στη CIA να διαλύσει την οικονομία της Χιλής πριν από το πραξικόπημα του Πινοσέτ, και φτάνει μέχρι τις σημερινές εξελίξεις και την προσπάθεια του Χουάν Γκουαϊδό και των ΗΠΑ να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου και το μοντάζ ο Άρης Τριανταφύλλου. Το post production έκανε ο Θάνος Τσάντας, ενώ μουσική για το ντοκιμαντέρ έγραψε ο Ερμής Γεωργιάδης. Το Make the economy scream, όπως και τα τέσσερα προηγούμενα ντοκιμαντέρ της Moviementa Productions, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους θεατές του.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.