Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τίμησαν τον Δημήτρη Κάντα στα «Χορευτικά μονοπάτια» των Γουβιών (photos)

Χορευτικά μονοπάτια
11 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις βαθύτατες ευχαριστίες του στον Δημήτρη Κάντα την πολύχρονη προσφορά του στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών χορών

εξέφρασε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Γουβιών στο 2o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Χορευτικά Μονοπάτια» που έγινε στα Γουβιά. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η απονομή τιμητική πλακέτας εκ μέρους του Συλλόγου προς την "ψυχή" του Χορευτικού Συλλόγου «Λαοδάμαντα» ως αναγνώριση για την πολύχρονη προσφορά του στο χώρο της παράδοσης. 

Κατά την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε το παιδικό τμήμα καθώς και το junior τμήμα του Συλλόγου μας ενώ ακολούθησε παραδοσιακό κερκυραϊκό γλέντι με την ορχήστρα «Τα παιδιά από το Γαρούνα».

Στη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα των:
1. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Κοντοκαλίου,
2. Χορευτικού Ομίλου Κέρκυρας,
3. Λαοδάμα,
4. Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γουβιών όπου και παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ακολούθησε συναυλία και γλέντι με το μουσικό συγκρότημα “Χοροσταλίτες” όπου ταξίδεψαν μουσικά και χορευτικά σε παραδοσιακούς ρυθμούς από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τα Ιόνια μέχρι τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Μαρίνο Μικάλεφ, «το συγκρότημα Χοροσταλίτες ίσως αποτελεί αυτή τη στιγμή το καλύτερο σχήμα στη χώρα μας που μπορεί να υποστηρίξει με μεγάλη επιτυχία ένα τεράστιο φάσμα παραδοσιακής μουσικής από όλες τις περιοχές της χώρας. Πιστεύουμε ότι το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Χορευτικά Μονοπάτια” συνέβαλε με τον καλύτερον δυνατό τρόπο στην διάδοση της παράδοσής μας και έδωσε την ευκαιρία στους κερκυραίους να απολαύσουν και να διασκεδάσουν για δύο μέρες παραδοσιακά και χορευτικά».

Θερμές ευχαριστίες εκφράζει ο Σύλλογος Γουβιών στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και το Υπουργείο Τουρισμού για την παραχώρηση του χώρου καθώς και τον Διευθυντή κ. Μπακύρα για τη βοήθεια του. Επίσης το προσωπικό των Δημοτικών Κατασκηνώσεων Στ. Δεσύλλας για την υποστήριξή τους και την υπεύθυνη των κατασκηνώσεων κ. Νόνη Μάστορα καθώς και τις χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν (Λαοδάμας, ΧΟΚ, Γ. &Κ. Δημ. Κοντοκαλίου).
Ξεχωριστές ευχαριστίες στους Μεγάλους Χορηγούς της εκδήλωσης : Μαρίνα Γουβιών, Kontokali Bay, Louis Hotels αλλά και στις επιχειρήσεις : Hotel Paradise, Konnekt (Διαχείριση Ακινήτων), Τεχνομονωτική Ν. Βασιλάκης, Saint Nicholas Hotel, Grafikorama, Hotel Louvre καθώς και στο ξενοδοχείο Ionian Park Hotel για τη φιλοξενία και τη σίτιση του συγκροτήματος “Χοροσταλίτες”.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το φεστιβάλ εδώ