Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Υδραίου με Αμερικανίδα δημοσιογράφο για την προώθηση της κερκυραϊκής γαστρονομίας

Υδραίου Μερόπη
16 Σεπτεμβρίου 2019 / 10:18

Επίσκεψη στο Ιστορικό Δημαρχείο της Αμερικανίδας δημοσιογράφου, Irene Moore, η οποία ειδικεύεται σε θέματα γαστρονομίας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δελτίο Τύπου απέστειλε το γραφείο της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, σχετικά με την επίσκεψη της Αμερικανίδας δημοσιογράφου, Irene Moore, η οποία ειδικεύεται σε θέματα γαστρονομίας.

Όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας:

«Με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Irene Moore, συναντήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο Ιστορικό Δημαρχείο, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου.

Η Irene Moore ειδικεύεται σε θέματα γαστρονομίας και πολυτελών ταξιδιών και συνεργάζεται με πολύ μεγάλα ΜΜΕ της Αμερικής, όπως η εφημερίδα Miami Herald, το περιοδικό SOMM Journal και το τουριστικό portal  inbounddestinations.com.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών με τον Δήμο και τους παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας για την προβολή και προώθηση της κερκυραϊκής γαστρονομίας στην αγορά των ΗΠΑ.



Η Δήμαρχος εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της για την ανάγκη υποστήριξης και εξωστρέφειας της τοπικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων, ενώ επεσήμανε ότι νέα δημοτική αρχή, στοχεύει στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με έμφαση στο γαστρονομικό τουρισμό.

Η κα Υδραίου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ως βασικού παράγοντα για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο τουριστικό μας προϊόν και ενημέρωσε τη δημοσιογράφο για την επικείμενη  δημιουργία Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μια πανεπιστημιακή σχολή, που σε συνεργασία με το Ι.Ε.Κ. Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας, καλείται να διαδραματίσει, καθοριστικό ρόλο όσον αφορά στην ποιοτική  αναβάθμιση των υπηρεσιών, που παρέχουμε στους επισκέπτες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτα Τζάννε και Παναγιώτης Βαρούχας».