Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης για την κλιματική αλλαγή & την Παγκόσμια Ημέρα δράσης

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
21 Σεπτεμβρίου 2019 / 18:03

«Στη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη από την ισοκατανομή των περιβαλλοντικών βαρών για την κλιματική δικαιοσύνη, θα συνεπάγεται τη βλαπτική συνέχιση της σημερινής, καταστροφικής αμέλειας»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την αναγκαιότητα εφαρμογής πρωτοβουλιών και ενεργειών για το κλίμα επισημαίνει με ανακοίνωσή του -με αφορμή τις δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη- ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βουλευτή Κέρκυρας αναφέρει:

«Η αποφασιστικότητα των χωρών ανά τον κόσμο φθίνει, γι’ αυτό και το μήνυμα της ενότητας και της αλληλεγγύης στην αξίωση και εφαρμογή καθολικών πρωτοβουλιών και ενεργειών για το κλίμα είναι ηχηρό.

Τα αποτελέσματα της αποσταθεροποίησης του κλίματος είναι πλέον μια χειροπιαστή πραγματικότητα, καθώς έχουμε ξεπεράσει το στάδιο, όπου οι εκκλήσεις των ειδικών επιστημόνων και της Κοινωνίας των Πολιτών προσπαθούσαν να ευαισθητοποιήσουν εθνικές κυβερνήσεις, υπερεθνικούς οργανισμούς και λαούς για την επερχόμενη κλιματική κρίση.

Σήμερα, αυτή φανερώνεται μπροστά μας ως ζοφερή συνθήκη με τη σπουδή της λήψης μέτρων αντιμετώπισης να μεταφράζεται στη ξεκάθαρη υποχρέωση της Πολιτείας και των αρμόδιων φορέων της. Είναι θλιβερό να διαπιστώνουμε ότι, όσο χειροτερεύουν τα πράγματα, τόσο δείχνουν να υποχωρούν τα πολιτικά μέτρα κι εμείς, να παραμένουμε απαθείς.

Η ανταπόκριση στην αγωνία των πολιτών σημαίνει την ανάληψη συγκεκριμένων δημόσιων δεσμεύσεων για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης στον 1,5 βαθμό Κελσίου (Συμφωνία Παρισίου) και τη μετάβαση σε ένα διευρυμένο μοντέλο παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη από την ισοκατανομή των περιβαλλοντικών βαρών για την κλιματική δικαιοσύνη, θα συνεπάγεται τη βλαπτική συνέχιση της σημερινής, καταστροφικής αμέλειας».