Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι «αναταράξεις» στο κόμμα, φέρνουν τον Βασίλη Κεγκέρογλου στην Κέρκυρα

ΠΑΣΟΚ
22 Σεπτεμβρίου 2019 / 07:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εσωκομματικοί τριγμοί που προκάλεσε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη της Ρόδης Κράτσα (ΝΔ), φέρνουν στο νησί κλιμάκιο του κόμματος

αποτελούμενο από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΚΙΝ.ΑΛ, βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Θανάση Ντέλκο από τον Τομέα Οργανωτικού. Παρουσία των δύο στελεχών του κόμματος θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο, με αντικείμενο το μείζον θέμα των συνεργασιών στο Περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Η πρόταση συνεργασίας της Περιφερειάρχη προς τον Αλέξανδρο Αλεξάκη, επικεφαλής της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας που υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ, έχει δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις από τα τοπικά στελέχη.

Από τη μεριά του ο Αλέξανδρος Αλεξάκης σχολιάζοντας τη σκληρή εσωκομματική επίθεση που δέχεται, είπε στο enimerosi.com ότι βαδίζει σύμφωνα με τη γραμμή του κόμματος, η οποία μάλιστα έχει προκαλέσει αποτελέσματα συνεργασιών μέχρι ώρας σε άλλες τρεις ελληνικές Περιφέρειες. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μάλιστα και απόφαση του Τομέα Αυτοδιοίκησης, στην οποία διευκρινίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ επιδιώκει συνεργασίες υπό όρους, όχι όμως συμπράξεις.  

Σε αυτήν την συνάντηση η Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, θα διατυπώσει τις θέσεις και τις απόψεις της. Επίσης θα γίνουν συναντήσεις με τον Βουλευτή Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη, την Ισμήνη Μώρου, μέλος της Κ.Ε του Κινήματος Αλλάγης και τον Νίκο Τησαρχόντου, Συντονιστή της Εκλογικής Επιτροπής.