Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα επισκέφθηκε το San Giacomo

Υδραίου Μερόπη
27 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:00

Ο Andrey Maslov είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα, Andrey Maslov, συναντήθηκε σήμερα το πρωί  στο Ιστορικό  Δημαρχείο San Giacomo, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου.

Τον Πρέσβη συνόδευε ο Πρόξενος της Ρωσίας στα Ιόνια Νησιά, Νίκος Κανούλας. Η επίσκεψη που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, έγινε στο πλαίσιο της ελληνορωσικής  εβδομάδας, που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων:

«Στη συζήτηση έγινε αναφορά στις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας της Κέρκυρας με την Ρωσία, στους ιστορικούς δεσμούς και στα πρόσωπα που μας ενώνουν, όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας και ο Ναύαρχος Ουσακώφ.

Η Μερόπη Υδραίου αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση της Κέρκυρας με την Αγία Πετρούπολη και ζήτησε από τον Πρέσβη να υπάρξει συνεργασία ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση αδελφοποίησης, που εκκρεμεί και να ενταχθεί η Αγία Πετρούπολη στο Δίκτυο Ιωάννης Καποδίστριας.
    
Όσον αφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα, και ιδιαίτερα στην ελληνορωσική Εβδομάδα, η Δήμαρχος ζήτησε να εμπλουτισθεί  περισσότερο με πολιτιστικά δρώμενα, να πάρει μεγαλύτερη πολιτιστική χροιά, με θεματικές εκδηλώσεις. 



«Να βάλουμε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων τη λογοτεχνία, τη μουσική, την ποίηση. Να εμπλουτίσουμε τη διοργάνωση, με σημείο αναφοράς και αφιερώματα στους μεγάλους κλασσικούς δημιουργούς και σε ανθρώπους της τέχνης, στον Ντοστογιέφσκι, τον Πούσκιν, τον Τσέχοφ, τον Γκόρκι κλπ», ανέφερε η Δήμαρχος.

Ο Andrey Maslov συμφώνησε σε μια τέτοια προοπτική ώστε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά. Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις ιστορικές στιγμές και στα πρόσωπα που μας ενώνουν και να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο, τα γεγονότα εκείνα που αποτελούν σημείο αναφοράς για τους Λαούς μας.

Στην συνέχεια επισκέφτηκε την Δήμαρχο ο Αρχηγός του στόλου της μαύρης θάλασσας Ιγκόρ Οσίποφ, που βρίσκεται με το πολεμικό πλοίο στην Κέρκυρα για τις εκδηλώσεις της ελληνορωσικής εβδομάδας».