Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρόδη Κράτσα: «Μάστιγα για την ανθρωπότητα η φτώχεια»

Κράτσα-Τσαγκαροπούλου Ρόδη
16 Οκτωβρίου 2019 / 10:02

«Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων ενεργοποιεί τους μηχανισμούς κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας» τόνισε η Περιφερειάρχης, η οποία απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στη Γαλλίδα καθηγήτρια, Esther Duflo, για τη βράβευσή της με το Nobel Οικονομίας 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στην μόλις βραβευμένη με το βραβείο Nobel οικονομίας 2019, Esther Duflo, Γαλλίδα καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) για το ερευνητικό της έργο ενάντια στην φτώχεια.

«Η Esther Duflo είναι πρωτοπόρος στην επιστημονική προσέγγιση του φαινομένου της φτώχειας και την ένταξη του στην μελέτη της αναπτυξιακής διαδικασίας. 

Έχει συνεργαστεί με την Διεθνή Οργάνωση Γυναίκες της Ευρώπης, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος. Όλα τα μέλη της εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας για την υψηλή αναγνώρισή της και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αγώνα της.

Η επιστημονική ανάλυση είναι απαραίτητη, γιατί όπως λέει η ίδια, συχνά αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν τους φτωχούς, δεν κατανοούν τις βαθειές ρίζες της φτώχειας, άρα ούτε τους στόχους που πρέπει να «χτυπήσουν»,
υπογραμμίζει η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε, εξάλλου, στην Περιφερειακή στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης, Καταπολέμησης της Φτώχειας και κάθε μορφής Διακρίσεων που οφείλουν να εκπονούν οι Περιφέρειες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου:

«Η φτώχεια αποτελεί μάστιγα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ανάπτυξη. Το Βραβείο Nobel οικονομίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων ενεργοποιεί τους μηχανισμούς κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας».

Στο πλαίσιο αυτό, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ανακοίνωσε την ενεργοποίηση δύο προγραμμάτων, τα οποία έχουν τραγική καθυστέρηση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

  •Το Ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους, του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής Βασικής Υλικής Συνδρομής.

  •Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης, με στόχο την ανάδειξη τοπικών αναγκών σε θέματα κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας κι αλληλεγγύης, τον συντονισμό και την αποτίμηση των πολιτικών, την εκπόνηση ερευνών κλπ.


«Ο Αντιπεριφερειάρχης Κονωνικής συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης, Κώστας Ζορμπάς, εργάζεται για την επιτάχυνση των διαδικασιών και σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις», επεσήμανε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.