Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα... καμένο δέντρο στην κεντρική πλατεία της Ζακύνθου (video-photos)

Ζάκυνθος
16 Οκτωβρίου 2019 / 13:48

Εικαστική εγκατάσταση-καλλιτεχνική εκδήλωση στην πλατεία Σολωμού με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος

ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στην πλατεία Σολωμού και στο Μουσείο Ζακύνθου, θα λάβει χώρα εικαστική εγκατάσταση, με καλλιτεχνική εκδήλωση, που θα έχει δημόσιο ανοιχτό διάλογο για το περιβάλλον.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Α.Μ.Κ.Ε Ανέμη σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου και ο τίτλος της είναι: «Του δέντρου οι ερώτησες, …. και του βυθού τα πάθη».

Η εγκατάσταση θα παραμείνει για δεκαπέντε ημέρες πριν πάρει το δρόμο και ταξιδέψει αλλού.





Το δρώμενο έχει ως ακολούθως:

Ένα καμένο δέντρο εγκαθίσταται στην κεντρική πλατεία και ξαναζεί μέσα από την σκέψη και την φαντασία των ανθρώπων. Δίπλα του, μια εγκατάσταση βυθού από ανακυκλώσιμα υλικά. Την εγκατάσταση πλαισιώνουν δώδεκα ερωτήσεις που απευθύνονται στους πολίτες και στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν μα και να κρεμάσουν ευχές, ιδέες, δράσεις με χαρτάκια στο δέντρο. Δημιουργείται έτσι μια “άνθηση” πάνω στο καμένο δέντρο, μια άνθηση, που μπορεί να προκαλέσει η σκέψη και το φαντασιακό ή συμμετοχή στα ζωτικά θέματα του τόπου.



Πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες να συμμετέχουν με δικά τους κείμενα, λόγια, σκέψεις, βιώματα, καλλιτεχνικά έργα, μα και εκφράζοντας τις δικές τους απορίες σε ένα ανοιχτό “διάλογο” /εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια.





Να σημειωθεί ότι συμμετέχουν με ανοιχτή πρόσκληση καλλιτέχνες όπως: ο Διονύσης Τσουκαλάς, η Άντα Κορφιάτη, η Ελένη Γούναρη, η Παναγιώτα Παυγέλου,o Διονύσης Μπουκουβάλας, η Μαριάννα Πούλγαρη ο Διονύσης Γιατράς o Αντρέας Μήλας, οι Enframe, ο Σάκης Φουρνογεράκης (φωτο), η Ντανιέλα, η Κατερίνα Ζουπάνου, ο Γιώργος Γκίκας, η Μαρία Σαμαρά, ο Διονύσης Λυμούρης… καθώς και ομιλητές πολίτες.



πηγή: imerazante.gr