Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε Annunziata, Φοίνικα και Μον-Ρεπό η Μενδώνη (photos)

Λίνα Μενδώνη
25 Οκτωβρίου 2019 / 14:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στο Κωδωνοστάσιο της Annunziata, στο θέατρο του Φοίνικα, αλλά και στο Mon Repos, πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη,

μετά τις συσκέψεις, που είχε από το πρωί της Παρασκευής, στο San Giacomo με τους Δημάρχους των τριών νεοσύστατων Δήμων της Κέρκυρας. Την Υπουργό συνόδευσαν η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τένια Ρηγάκου. Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στην τεράστια πολιτιστική αξία που έχει για την Κέρκυρα το Mon Repos υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα και παράλληλα την αναγκαιότητα για συνεργασία των τοπικών φορέων και της κυβέρνησης για ανάδειξή του ως προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού...

Μενδώνη: Το Μον-Ρεπό πρέπει να αναδειχθεί

«Η έπαυλη στο Μον Ρεπό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και διαθέτει μια μουσειακή έκθεση, η οποία επιτρέπει στο ίδιο το κτίριο ν' αναδειχθεί. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Μον Ρεπό είναι, φυσικά, ο κήπος του. Ήδη από φίλους της Κέρκυρας, τους οποίους ευχαριστούμε, εκπονείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας μια μελέτη για την ανάδειξη αυτού του κήπου του Μον Ρεπό.
Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με το μουσείο και την έκθεση και όλα μαζί ν' αποδοθούν στους επισκέπτες.
Υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές αξιοποίησης του κτιρίου και μαζί με τον κήπο μπορούν ν' αποτελέσουν σημαντικό προορισμό για τους επισκέπτες της Κέρκυρας.
Θα πρέπει, βέβαια, οι τοπικοί φορείς, ο Δήμος, η Περιφέρεια και λοιποί φορείς, να φροντίσουν να εντάξουν το Μον Ρεπό στους ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως είναι η κρουαζιέρα, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.
Υπάρχουν σημαντικά και με μεγάλο ενδιαφέρον μνημεία εδώ και όλα αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν με τη συστηματική δουλειά των τοπικών παραγόντων και να ενταχθούν στους προορισμούς της κρουαζιέρας ή στον συνεδριακό τουρισμό. Και εν τέλει στην αναψυχή, καθώς ο καταπληκτικός αυτός κήπος του Μον Ρεπό είναι ιδανικός για αναψυχή.
Σε ότι αφορά τα δευτερεύοντα κτίρια που βρίσκονται εντός του Μον Ρεπό, αυτά είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και η μελέτη τους έχει εγκριθεί πριν από αρκετά χρόνια, άρα η αποκατάστασή τους θα προχωρήσει κανονικά»
.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις επισκέψεις της Υπουργού εδώ