Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης για 28η Οκτωβρίου: Ο αγώνας κατά του φασισμού παραμένει επίκαιρος

28η Οκτωβρίου
28 Οκτωβρίου 2019 / 09:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μήνυμα του βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Η  28η Οκτωβρίου, είναι μέρα τιμής στους προγόνους μας που έγραψαν ένδοξες στιγμές το 1940, που ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ζωή τους διάλεξαν την Ελλάδα.
Ο ηρωικός αγώνας των προγόνων μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, οι θυσίες και τα υψηλά ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης συνιστούν μοναδική παρακαταθήκη για τη χώρα μας και τις νεότερες γενιές. Αποτελούν την απόδειξη αγάπης όλου του ελληνικού λαού για την ελευθερία.
Δυστυχώς, αυτός ο αγώνας κατά του ναζισμού και του φασισμού παραμένει ακόμα επίκαιρος αφού στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι δυνάμεις του μίσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το δράμα των προσφύγων. Οφείλουμε να αντισταθούμε με σθένος στις φωνές εκείνες που σπέρνουν το μίσος και τον φόβο ενάντια σε ανθρώπους που έχουν βιώσει τη φρίκη του πολέμου και των κατατρεγμών.
Η υπεράσπιση της δημοκρατίας, η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, η μάχη για μια κοινωνία απαλλαγμένη από διακρίσεις κάθε είδους, συνιστά ύψιστο καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να τιμήσουμε τον ελληνικό λαό, τους αντάρτες στα βουνά της Ελλάδας, τους άντρες και τις γυναίκες που έδωσαν αγώνα για το δίκιο και τη λευτεριά.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»