Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με απόφαση του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου η υποστήριξη της παραμονής Τατάκη, διευκρινίζουν τρία μέλη του

Δικηγορικός Σύλλογος
01 Nov 2019 / 13:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τρία μέλη της διοίκησης του δικηγορικού συλλόγου επισημαίνουν με επιστολή τους ότι η υποστήριξη της παραμονής Τατάκη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας,

περιβλήθηκε τον τύπο της απόφασης κατά πλειοψηφία του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου. Σημειώνεται ότι στη συζήτηση του συγκεκριμένου θεματος, μειοψήφισε ο Πρόεδρος Γ. Καλούδης. Σε επίρρωση αυτών δημοσιεύεται απόσπασμα του πρακτικού της συγκεκριμένης συνεδρίασης. 

Η επιστολή

Σχετικά με το δημοσίευμα σας την 29/10/2019 στην ιστοσελίδα και σε φύλλο της εφημερίδας σας την 30/10/2019 και προς άρση των ανακριβειών του περιεχομένου του και προς αποκατάσταση της αλήθειας που οφείλετε στα πλαίσια του δημοσιογραφικού καθήκοντος να είχατε διερευνήσει σας γνωρίζουμε τα παρακάτω :
Διατυπώσατε την θέση ότι «Δικηγόροι μέλη του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας υπερασπίζονται την παραμονή στην θέση της, της Μ. Τατάκη.» Όμως η στήριξη της κυρίας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κερκύρας Μαρίας Τατάκη αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κατά την συνεδρίαση του στις 21/10/2019 όπως προκύπτει από το υπ΄αριθμ. 15/21-10-2019 απόσπασμα πρακτικών του, το οποίο σας αποστέλλουμε και σύμφωνα με το οποίο δόθηκε η εντολή στα μέλη του να παρασταθούν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου κατά την συνεδρίασή του στις 30/10/2019 και να υποστηρίξουν να παραμείνει στην Κέρκυρα η κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κερκύρας. Στον Άρειο Πάγο μετέβησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΚ : Ηλίας Πλασκασοβίτης, Αντιπρόεδρος, Ιωακείμ Γεωργούδης, Μέλος, Σπύρος Βαρθολομαίος, Μέλος.
Παρακαλούμε να προβείτε σε δημοσίευση της παρούσας επιστολής και της σχετικής απόφασης του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Κέρκυρα, 1/11/2019
Ηλίας Πλασκασοβίτης
Ιωακείμ Γεωργούδης
Σπύρος Βαρθολομαίος