Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.ΣΥ.: «Παράξενες» συμμαχίες & «ανεξάρτητοι» για το «καλό» της Περιφέρειας»

ΛΑ.ΣΥ.
13 Nov 2019 / 14:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για «παράξενες συμμαχίες», εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΠΕΔΙΝ, την περασμένη Κυριακή.

Στην ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. αναφέρονται τα εξής:

«Την Κυριακή 10 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ). Στα ψηφοδέλτια που διεκδίκησαν την ψήφο για το νέο ΔΣ έσμιξαν ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ με ΝΔ και άλλοι «ανεξάρτητοι».

Έγιναν «παράξενες» συμμαχίες που τελικά δείχνουν ότι παρά τις κινήσεις εντυπωσιασμού μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, έχουν κοινή πολιτική αντίληψη μεταξύ τους. Όλοι για το «καλό» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) σύμφωνα με τις δηλώσεις τους.

Από την πολύ έγνοια μόνο μαχαίρια δεν βγήκαν για το καλό των Ιονίων Νήσων.
Στον ιλουστρασιόν απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ βρίσκει κανείς «αποφάσεις», «παρεμβάσεις», συμμετοχή σε «προγράμματα». Αν το δει κάποιος που δε γνωρίζει την πραγματικότητα των νησιών μας θα έχει την εντύπωση ότι στα Ιόνια έγιναν μεγάλα έργα. Έγιναν Παρίσι τα Ιόνια Νησιά.

Όμως, για τα απορρίμματα, τους δρόμους, το νερό, το αποχετευτικό, το κυκλοφοριακό, τα αντιπλημμυρικά, τα αντισεισμικά, τα σχολεία κ.λπ. στο επόμενο γιατί δεν πρόλαβαν. Δεν χώραγαν ούτε στα «προγράμματα» ούτε στην κυβερνητική πολιτική, την οποία κανείς τους δεν αμφισβητεί. Λες και είναι «αιρετοί» υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης. Ακριβώς όπως θέλουν τους Δήμους οι κυβερνήσεις και η αστική τάξη της χώρας μας. Όπως τους θέλει η ΕΕ, που όλοι πίνουν νερό στο όνομά της και στα προγράμματά της: Να είναι οι Δήμοι ένας βραχίονας υλοποίησης της πολιτικής του κράτους σε επίπεδο πόλης, χωριού, γειτονιάς.

Ούτε λέξη βέβαια για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα των Ιονίων Νήσων. Αυτών που κινούν την οικονομία, παράγουν τον πλούτο και καρπώνονται τον κόπο και ότι περισσέψει από την «ανάπτυξη».

Κατά τα άλλα έχουν πέσει τα «κομματικά» τείχη. Ένα κόμμα έχουν όλοι τους, μία ιδεολογία την εξειδίκευση της πολιτικής των κυβερνήσεων, όποια και αν είναι, και της ΕΕ. Και βέβαια μοχλός πάντα η ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτή κινεί τα «προγράμματα» με το αζημίωτο, «μονόδρομος» τα ΣΔΙΤ.

Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι, τις προτιμήσεις των ισχυρών παικτών των ΣΔΙΤ, σε ότι αφορά τις συμπράξεις στα ψηφοδέλτια.

Είναι και αυτά τα φαινόμενα πλευρές-σημάδια του σάπιου συστήματος που ζούμε, του καπιταλιστικού συστήματος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία κατέθεσε δικό της ψηφοδέλτιο, με τον ένα σύμβουλο που εξέλεξε στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Ι.Ν. θα δώσει τη μάχη και σε αυτό το θεσμό. Θα αποκαλύψει, θα διεκδικήσει, θα προωθήσει λύσεις στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα.

Λύσεις «από τα πάνω» μπορείς δύσκολα να αποσπάσεις αν δεν υπάρχει η συμβολή του κινήματος και για αυτό το λόγο απαιτείται εγρήγορση, συμμετοχή, μαζική λαϊκή πάλη».