Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Κυβερνητική πολιτική η ανάπτυξη του θαλάσσιου Τουρισμού στην Κέρκυρα»

Γκίκας Στέφανος
21 Nov 2019 / 15:26

ΑΘΗΝΑ. Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ., Σπύρο Ζερβόπουλο, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου από το Γραφειίο του Βουλευτή Κέρκιυρας με τη Ν.Δ.:

«Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ., Σπύρο Ζερβόπουλο και τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα του Ο.Λ.ΚΕ., το πρόγραμμα περαιτέρω ανάπτυξης του Λιμένος, τα ζητήματα που αφορούν στην κρουαζιέρα – homeporting, η περαιτέρω ανάπτυξη των λεγόμενων «ορφανών λιμένων», τα υδροπλάνα κλπ.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός παρουσίασε την κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη των λιμένων, τις επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές και για την διεκδίκηση περισσότερων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ., κ. Ζερβόπουλο, να ενημερώσουμε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Ο.Λ.ΚΕ. και να ζητήσουμε παράλληλα την στήριξή του για την επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου σύντομα να προχωρήσουν ζητήματα που λιμνάζουν εδώ και χρόνια.

Αναφέρομαι βεβαίως στην επικαιροποίηση της μελέτης του MasterPlan του Λιμένος, στην δημιουργία μίας νέας μαρίνας στον ευρύτερο χώρο του Ο.Λ.ΚΕ., στην επέκταση της λιμενικής ζώνης, στην εκκρεμότητα καθορισμού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιμένασε ορισμένα «ορφανά λιμάνια», στην αναγκαιότητα αναβάθμισης – ανακατασκευής των λιμένων Αγ. Στεφάνου Αυλιωτώνκαι Λευκίμμης κ.α.

Να θυμίσω, ότι η περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών συνιστά κυβερνητική πολιτική, η οποία ειδικά για την Κέρκυρα έχει εγκριθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Για τον επόμενο μήνα ορίστηκε νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη, τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τους αρμόδιους Διευθυντές και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ., κ. Ζερβόπουλο, ώστε να εξεταστούν αναλυτικά  τα παραπάνω και να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα».



Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας συναντήθηκε με την Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστίνα Καλογήρου, με θέμα συζήτησης τα προβλήματα και τις παρεμβάσεις στα Διαπόντια Νησιά.