Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόκολος… τέλος από τον ΑΟΚ Κέρκυρα

Superleague 2
26 Nov 2019 / 16:23
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έκτη συνεχόμενη ήττα του ΑΟΚ Κέρκυρα στην Καλαμαριά, έφερε πίκρα σε όλους στην ομάδα, αφού και σε αυτό το παιχνίδι η τύχη

δεν ήταν με το μέρος των Κερκυραίων. Ο Απόλλωνας δεν ήταν καλύτερος, ο ΑΟΚΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ακόμα και με δέκα παίκτες αλλά και μετά το γκολ που δέχθηκε, πάλεψε και αν στο 90΄ το δοκάρι δε σταματούσε το σουτ του Βουκελάτου, θα μπορούσε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Θεσσαλονίκη.
Η ήττα αυτή, ήταν η αιτία να παραιτηθεί ο Λεωνίδας Βόκολος, ο οποίος αποτελεί πλέον παρελθόν από την ομάδα. Σίγουρα δεν είναι αυτός η αιτία που ο ΑΟΚΚ δεν έχει ακόμα γευτεί τη χαρά της νίκης, αφού είχε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Παρόλο που δούλεψε πάρα πολύ με τους νεαρούς και άπειρους παίκτες, παρά το βαρύ πρόγραμμα που είχε η ομάδα με τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια τις πρώτες έξι αγωνιστικές, παρά τις καλές εμφανίσεις στα περισσότερα, η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει βαθμό και πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις, ο προπονητής είναι αυτός που την πληρώνει.
Μάλιστα, άνθρωπος της διοίκησης μας είπε ότι αργά το βράδυ της Τρίτης 26/11 ή το πρωί της Τετάρτης 27/11, θα δουν και ίσως αποφασίσουν για τον νέο προπονητή, αλλά τουλάχιστον τις απογευματινές ώρες της Τρίτης τίποτα δεν υπήρχε στον ορίζοντα.
Ο, μέχρι χθες, τεχνικός της ομάδας, Λεωνίδας Βόκολος στην τελευταία του συνέντευξη σαν τεχνικός του ΑΟΚΚ, θεώρησε το αποτέλεσμα στη Καλαμαριά άδικο και στις δηλώσεις του είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι με δύο ομάδες ουραγούς, σε μια δύσκολη χρονιά και για τους δύο. Εμείς έχουμε νέα και άπειρα παιδιά, ευχαριστώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια στο σημερινό παιχνίδι αλλά και κάθε αγωνιστική. Σταθήκαμε με μεγάλη αξιοπρέπεια, το αποτέλεσμα είναι άδικο για την ομάδα μου, πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι περισσότερο όπως και σε άλλα ματς. Ο Απόλλων Πόντου ήταν πιο τυχερός στις λεπτομέρειες και κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι. Συγχαρητήρια, εμείς συνεχίζουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δουλέψουμε».
Και συνέχισε: «Ο Απόλλων είχε μια ελεγχόμενη κατοχή, χωρίς να έχει ιδιαίτερες ευκαιρίες, και εμείς είχαμε κάποιες και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και να ήταν ισόπαλο το αποτέλεσμα. Για την προσπάθεια των παικτών μου, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι παραπάνω».
Όσο για τον ρόλο που έπαιξε στο τελικό αποτέλεσμα το αριθμητικό μειονέκτημα τόνισε: «Σαφώς και έπαιξε ρόλο, όταν έχεις τόσο παιχνίδι μπροστά σου και παίζεις με δέκα παίκτες, παίζει ρόλο. Ο Απόλλωνας παρά τη βαθμολογική του θέση που δείχνει άλλα, έχει ποδοσφαιριστές πολύ ικανούς και έμπειρους και μπορεί να διαχειριστεί τέτοια παιχνίδια».
Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον ΑΟΚΚ τη Δευτέρα 2/12 με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης και η ομάδα προετοιμάζεται περιμένοντας τον νέο προπονητή.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια