Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Μπιάγκη σε Κεραμέως για το Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσας

Μπιάγκης Δημήτρης
28 Nov 2019 / 14:01

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ. ζητάει από την αρμόδια Υπουργό να του απαντήσει γιατί εδώ και 3 μήνες που έχει ξεκινήσει η σχολική περίοδος δεν έχει προχωρήσει στη στελέχωση του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας

ΑΘΗΝΑ.  Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης με θέμα την στελέχωση και επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας.

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι:

«Το πέτρινο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας ήταν και το μόνο που λειτουργούσε στα Διαπόντια Νησιά, τα τελευταία βορειοδυτικά ακρωτήρια της Ελλάδας, καθώς στους Οθωνούς και το Μαθράκι, τα σχολεία έκλεισαν πριν από πολλά χρόνια, λόγω της μετανάστευσης των κατοίκων στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

Α
πό την 11η Σεπτεμβρίου του 2017 παρέμεινε κλειστό, λόγω έλλειψης μαθητών. Φέτος, λόγω της επιστροφής μιας οικογένειας στο νησί με 2 παιδιά, έχουν πραγματοποιηθεί προσπάθειες από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Κέρκυρας για την επαναλειτουργία του σχολείου και συνακόλουθα την άμεση τοποθέτηση δασκάλου στο σχολείο.

Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τρεις μήνες μετά και την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχει προχωρήσει καθόλου το αίτημα της στελέχωσης του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας».

Επειδή, κατά τον κ. Μπιάγκη στη σημερινή, δεινή, οικονομική συγκυρία είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίζει τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων των μικρών νησιών και το Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσας είναι το μοναδικό σχολείο που έχει απομείνει στην ευρύτερη περιοχή των Διαποντίων Νήσων, τα οποία, διαδραματίζουν ιδιαίτερο γεωπολιτικό ρόλο και σημασία για την χώρα μας, ενώ παράλληλα έχουν ενταθεί οι προσπάθειες να παραμείνουν σε αυτά οι λιγοστοί κάτοικοι που κάθε χρόνο δυστυχώς μειώνονται, ζητάει από την αρμόδια Υπουργό να του απαντήσει για τους λόγους για τους οποίους εδώ και 3 μήνες που έχει ξεκινήσει η σχολική περίοδος δεν έχει προχωρήσει στη στελέχωση του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει εάν σκοπεύει τελικά να προβεί σ' όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη στελέχωση του σχολείου και την άμεση επαναλειτουργία του.