Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Μαγικό Εργαστήρι ξωτικών του Άη Βασίλη από τους Αεροπρόσκοπους της Κέρκυρας (photos)

Χριστούγεννα
08 Δεκεμβρίου 2019 / 13:44

ΓΑΖΑΤΙΚΑ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Το 13ο σύστημα Αεροπροσκόπων διοργάνωσε το Μαγικό Εργαστήρι των ξωτικών του Άη Βασίλη στα Γαζάτικα, με μικρούς και μεγάλους να το απολαμβάνουν για μια ακόμα χρονιά.

Πρωταγωνιστές είναι φυσικά οι μικροί πρόσκοποι, καθώς και φέτος δημιούργησαν πολλές από τις κατασκευές που υπήρχαν στο χώρο, ενώ διασκέδασαν παίζοντας παιχνίδια, κάνοντας face painting και τρώγοντας λουκουμάδες.  





Στόχος της χριστουγεννιάτικης δράσης τους, όπως δηλώνουν, είναι η ανάπτυξη σχέσεων με τα γειτονικά χωριά δεδομένης της δυσκολίας που έχουν παιδιά εκτός πόλης να ασχοληθούν με το προσκοπισμό.



Το  13ο Σύστημα Αεροσπροσκών ασχολείται με οτιδήποτε έχει σχέση με το προσκοπισμό δίνοντας όμως έμφαση στα πτητικά μέσα, καθώς είναι το μοναδικό σύστημα στην Κέρκυρα με αυτή την ειδικότητα.





Γεωγραφικά είναι το βορειοδυτικότερο από τα 300 συστήματα της χώρας και πραγματοποιεί το μαγικό χωριού του Αγ. Βασίλη τα τελευταία 13 χρόνια.

Η αρχηγός του 13ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Κέρκυρας, Μαρία Σχίζα, δήλωσε στο enimerosi.com:

«Στόχος των προσκόπων είναι να διαμορφώσουν ενεργούς πολίτες, με ευαισθησίες.

Παράλληλα δίνουμε κοινωνικό στίγμα, αφού τις προηγούμενες ημέρες  μαζέψαμε 13 μεγάλες σακούλες με ρουχισμό και έγινε δωρεά στην Ένωση Πολυτέκνων Κέρκυρας.

Τα παιδιά δείχνουν να  διασκεδάζουν όσο μπορούν, να αγαπούν την ειδικότητα και να εκπαιδεύονται».








ρεπορτάζ:  Βαγγέλης Καποδίστριας