Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σοκολατένιοι καταρράκτες, ζαχαρένιες νεράιδες, ξωτικά & τάρανδοι στο San Giacomo!

Χριστούγεννα
11 Δεκεμβρίου 2019 / 09:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε χριστουγεννιάτικο παραμύθι θα... μεταμορφωθεί φέτος από 21 Δεκεμβρίου μέχρι και 6 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά, η πλατεία Μιχαήλ Θεοτόκη, στο παλιό Δημαρχείο San Giacomo

Σε παραμύθι με άρωμα Χριστουγέννων θα... μεταμορφωθεί από τις 21 Δεκεμβρίου -για πρώτη φορά- η πλατεία του ιστορικού Δημαρχείου της Κέρκυρας, καθώς μπροστά από το San Giacomo ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων θα διαμορφώσει τον χώρο, όπου θα διαδραματιστούν για 17 ημέρες (μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου) όλα τα εορταστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Σε χριστουγεννιάτικο παραμύθι….θα μεταμορφωθεί φέτος, για πρώτη φορά, η πλατεία Mιχαήλ Θεοτόκη, στο παλιό Δημαρχείο!

Η όμορφη αυτή γιορτή του Δήμου μας θα μας ταξιδέψει στη μαγεία των Χριστουγέννων, μέσα από παραμυθένιες διαδρομές και εκπλήξεις!

Εφοδιαστείτε με την καλύτερη διάθεση για να περιπλανηθείτε ανάμεσα σε ξωτικά και νεράιδες, να απολαύσετε γεύσεις, ήχους και χρώματα, να παρασυρθείτε σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, όπου βασιλεύει η χαρά, η ελπίδα, η περιπέτεια, η μαγεία του παραμυθιού!

Ενός παραμυθιού χριστουγεννιάτικου, με κεντρικούς ήρωες τα Ξωτικά των Χριστουγέννων που τούτη την εποχή δουλεύουν πυρετωδώς για να προλάβουν την κατασκευή όλων αυτών των παιχνιδιών που έχει στη λίστα του ο Άγιος Βασίλης.

Ο δικός μας Άγιος Βασίλης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των οδηγών- ταράνδων,  θα φθάσει στην Κέρκυρα το Σάββατο  21 Δεκεμβρίου στις πέντε και μισή το απόγευμα. Θα προσγειωθεί μαζί με τους βοηθούς του στην πλατεία Δημαρχείου για να πιάσει αμέσως δουλειά!

Σ’ ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι, θα στήσει το ταχυδρομείο του για να υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους. Μαζί του βέβαια θα είναι o σοφός του αρχιμάστορας, ο σχεδιαστής του ελκήθρου του και ο Bushy Evergreen, μέγας εφευρέτης της  μαγικής μηχανής  που φτιάχνει τα  παιχνίδια!

Όλοι μαζί θα σφραγίσουν, τα γράμματα με τις ευχές των μικρών τους φίλων, με γραμματόσημα φερμένα από τον Βόρειο Πόλο!

Τα ξωτικά του δε, μαζί με την υπεύθυνη του τμήματος γλυκών της Ταρανδούπολης, έχουν αναλάβει να φτιάξουν ένα σοκολατένιο καταρράχτη που θα κερνάει ζεστή, βελούδινη σοκολάτα όλα τα παιδιά! Και να ήταν μόνο αυτό!!!

Στην  ίδια ομάδα και η Νεράϊδα Ζαχαρένια, με τα ροζ μαλλιά, θα πλάθει καραμέλες, πολύχρωμες τσίχλες και πεντανόστιμα γλυκίσματα, πασπαλισμένα με αστερόσκονη και ζάχαρη άχνη. Έχει φροντίσει να μοιράσει καραμελένια εδέσματα σε όλα τα παιδιά που θα περάσουν από τον πάγκο της ενώ οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ.

Ο Pepper Minstix, o φρουρός του μυστικού περάσματος στο χωριό του Άη- Βασίλη και μέγας οινοχόος του Βασιλείου θα φτιάξει τη μυστική του συνταγή με ζεστό, γλυκόπιοτο κρασί. Έχει σκοπό να το μοιράσει απλόχερα για να απαλύνει το χαμόγελο στα χείλη των μεγάλων! Μεταξύ μας είναι λιγάκι πονηρός….Θέλει να δώσει ζεστασιά και κίνηση χορευτική σε όλους τους ανθρώπους. Θα τον βοηθήσουν βέβαια και οι φίλοι του οι μουσικοί, οι μπάντες και χορωδίες, που όλοι μαζί  θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους φίλους σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Και αν μια στροφή τους δυσκολέψει, τη λύση έχουν έτοιμη, επαγγελματίες χορευτές με τις  σχολές χορού!  Βήματα μαγικά, ανάλαφρα στροβιλίσματα και μουσικές μελωδίες  θα δώσουν τη νότα στην όμορφη  χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Σ’ αυτή την μαγική ατμόσφαιρα βέβαια, κάποιοι θα δουλεύουν σκληρά …Όπως η Νεραΐδα η κυρία Πολύχρωμη. Ξέρει πως  την περιμένει πολύ δουλειά….και ήδη ξεσκονίζει τα πινέλα της! Με μαγική αστερόσκονη, χρώματα οικολογικά και χρυσοπασπαλισμένη έμπνευση  ετοιμάζεται να ζωγραφίσει τα χαρούμενα  πρόσωπα των μικρών της φίλων. Το μόνο της παράπονο; Οι φίλοι της,  τα σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια που πάντα προσπαθούν να  μουτζουρώσουν τις ζωγραφιές της!!!

Φέτος, όμως, έχει προνοήσει να φέρει μαζί της την πολύ καλή της φίλη, την κυριά Σχεδιαστούλα, που τραβάει ίσιες γραμμές με τα πινέλα της!!!  Αυτή η βοηθός είναι πολυτάλαντη…Φήμες λένε, ότι κατάγεται από το χωριό του Άη- Βασίλη, γι’ αυτό της έχει αναθέσει διπλή αποστολή. Κατασκευές, χειροτεχνίες και κόλπα μαγικά που θα διδάξει στα παιδιά για να ετοιμάσουν έξυπνα δωράκια για τους φίλους τους!
 
Και οι εκπλήξεις ακόμα πολλές…καθώς και τα μυστικά τους!!! Ένα μόνο θα σας αποκαλύψουμε ακόμα. Τον ερχομό του Παραμυθένιου Παραμυθά…στενό φίλο του φροντιστή ταράνδων του Άγιου Βασίλη και μόνιμο κάτοικο Λαπωνίας. Θα βρίσκεται μαζί μας όλες τις μέρες, να διηγείται ιστορίες στα παιδιά. Το πρόγραμμά του θα ολοκληρωθεί με  «Το Παραμύθι των Χριστουγέννων», ένα πρόγραμμα  αληθινό που το φτιάξαμε με πολύ αγάπη, κέφι, αισιόδοξη διάθεση και φαντασία. Ένα παραμύθι που ελπίζουμε να  μοιραστούμε μαζί με όλους εσάς για να  μεταμορφώσουμε την πόλη μας σε μία απέραντη γιορτινή σκηνή.

Ένα παραμύθι που θ’ αφήσει το δικό του αποτύπωμα, στη τέχνη και τη ψυχαγωγία μα πάνω απ’ όλα θ’ αφήσει ένα φωτεινό αποτύπωμα στις παιδικές ψυχές!!!

Προσοχή !!! Πάρτε μαζί σας τη θετική σας διάθεση, φορέστε το πιο γλυκό σας  χαμόγελο και καλώς ορίσατε 

Σας περιμένουμε στην τελετή έναρξης
το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30
στην Πλατεία Μιχαήλ Θεοτόκη
στο Παλιό Δημαρχείο San Giacomo

Ωράριο Λειτουργίας καθημερινά:
11.00-14.00 & 17.00-22.00
Περίοδος Λειτουργίας: 21.12.2019 έως 06.01.2020

Η είσοδος και η συμμετοχή στο πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων είναι ελεύθερη».